Google+
Home » Monden » Cum a fentat Cătălin Botezatu timp de 20 de ani o datorie la bancă. Designerul merge relaxat în vacanțe exotice, deși executorii bat la ușă

Cum a fentat Cătălin Botezatu timp de 20 de ani o datorie la bancă. Designerul merge relaxat în vacanțe exotice, deși executorii bat la ușă

ichidatorii Bankcoop nu se lasă. Vor să-l facă pe Cătălin Botezatu să-și achite datoria de aproape 500.000 de dolari și au obținut o nouă aprobare de la judecători pentru a-i pune poprire pe conturi. Asta în timp ce designerul nu are nici cea mai mică grijă și se relaxează în vacanțe de lux, pentru că nu are nici un leu și nici o proprietate pe numele său.

A înotat printre rechini și delfini sălbatici și s-a bronzat pe cea mai frumoasă plajă din Orientul Mijlociu, într-o vacanță de vis în Dubai și Oman, însă e sărac, în continuare. Lichidatorii Bankcoop nu au reușit nici acum să-și recupereze datoria uriașă pe care designerul o are de mai mulți ani, deși au obținut executare după executare. Recent, Magistrații de la Judecătoria Sectorului 4 au aprobat inclusiv poprirea pe conturile lui Cătălin Botezatu. ”Este un proces de peste 20 de ani, m-am săturat să mai vorbesc despre el. Este un conflict vechi și, evident, nu are cum să se stingă vreodată. Dar nu am proprietăți, n-am nimic pe numele meu, de unde să dau datoria de 500.000 de dolari!? Mă vor urmări probabil până pun mâinile pe piept. Am avut o poprire pe venituri acum câțiva ani, când lucram la Antena 1, de vreo 800 de lei lunar”, a declarat, ieri, pentru Click! designerul Cătălin Botezatu. În urmă cu mai mulți ani, creatorul de modă a luat un credit de 300.000 de dolari de la Bankcoop, numai că, în anul 2000, respectiva bancă a intrat în faliment, iar Cătălin ar fi „uitat” complet  de datorie.

Așa că la această sumă neachitată s-au adăugat și penalități, iar Botezatu s-a trezit că are de înapoiat 500.000 de dolari. Executorii au început încă de acum câțiva ani ”vânătoarea” în toată țara după proprietăți, mașini și conturi pe numele lui Botezatu, însă în zadar. Chiar dacă este văzut la volanul unor mașini luxoase, locuiește într-o zonă rezidențială și are contracte de imagine de zeci de mii de euro, Cătălin Botezatu nu deține, oficial, nimic.  Așa că nici nu poate fi executat silit. Surse din mediul bancar ne-au explicat că o astfel de situație este greu de descâlcit. ”Dacă o persoană nu are nici un contract sau cont pe numele lui, lichidatorii nu au ce lua. În schimb, în momentul în care va primi orice sumă de bani pe numele lui, automat aceasta va merge în contul datoriei. Mai există și varianta să se facă cercetări mai amănunțite, eventual pe acuzația de spălare de bani, dacă o persoană n-are oficial nici un venit, dar duce o viață de lux”, ne-au precizat sursele citate.

A luat în 5 ani peste 300.000 de euro de la tv

Cătălin este un bărbat șarmant, isteț, cu vorba la el, astfel televiziunile de top se înghesuie să-i ofere contracte. În ultimii cinci ani, Bote a devenit un răsfățat al concursurilor televizate, fiind prezent pe scena competiției ”Dansez pentru tine” (PRO TV), unde a primit în jur de 80.000 de euro, la ”Burlacul” (Antena 1) ar mai fi încasat 50.000 de euro, iar la ”Serviți, vă rog” (Pro TV) a fost recompensat cu 3.000 de euro. Designerul și-a rotunjit serios veniturile cu alte 200.000 de euro în calitate de gazdă a emisiunilor ”Next Top Models” (Antena 1) și ”Supermodels” (Kanal D). Iar din prezentările de modă cu colecțiile sale de rochii de seară câștigă pe puțin 5.000 de euro, în numai o oră.

Stă cu burta la soare în vacanțe exotice de lux

Cătălin muncește pe rupte, ba chiar a suferit și cinci preinfarcturi din cauza stresului, însă în scurtele vacanțe se răsfață ca un boier. Și-a încărcat bateriile în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii: Thailanda, Maldive, Cambodgia, Vietnam, iar în urmă cu două săptămâni și-a tras sufletul într-o vacanță de peste 10.000 de euro în Dubai. El susține însă că multe dintre concedii le-a petrecut gratuit, promovând diverse agenții de turism. Iar anul trecut, Cătălin a bifat o vacanță de două săptămâni în America, pe banii Antenei 1, fostul său loc de muncă.

A făcut pușcărie în Italia și în România

Cătălin Botezatu a fost condamnat în 2000, de instanțele românești, la trei ani de închisoare pentru folosirea unor credite luate de la Bancorex și Bankcoop în interes propriu, pentru bancrută frauduloasă și complicitate la înșelăciune. Scandalul izbucnise încă din 1996, an în care designerul a fugit din țară. Tot atunci, el s-a predat poliției în Italia și a fost încarcerat trei luni într-o închisoare de maximă securitate. Apoi, Botezatu a fost expulzat în România, unde a mai fost închis câteva luni. În decembrie 2002, Cătălin Botezatu a fost achitat.

Sursa: click.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: