Home » National » EUROVISION 2015: Voltaj s-a calificat în finală. Ce țări au rămas în concurs după prima semifinală. LISTA melodiilor participante

EUROVISION 2015: Voltaj s-a calificat în finală. Ce țări au rămas în concurs după prima semifinală. LISTA melodiilor participante

Trupa Voltaj, reprezentanta României, s-a calificat în finala Eurovision 2015, care va avea loc sâmbătă, după ce a trecut, marți seară, de prima semifinală, care s-a desfășurat pe scena Wiener Stadhalle, din capitala Austriei.

Calificată în urma selecției naționale din 8 martie, trupa Voltaj – formată din Călin Goia (voce), Oliver Sterian (tobe), Valeriu Ionescu (bas), Gabi Constantin (chitară), Adrian Cristescu (clape) – a urcat pe scena Eurovision Song Contest 2015 marți seară, în prima semifinală a competiției, pe poziția a 15-a.

Piesa cu care a concurat trupa Voltaj, „De la capăt/ All Over Again”, are muzica creată de Călin Goia, Gabriel Constantin, Adrian Cristescu, Paduraru Silviu-Marian, Alstani Victor-Răzvan, și versurile compuse de Călin Goia, Gabriel Constantin, Adrian Cristescu, Paduraru Silviu-Marian, Alstani Victor-Răzvan, Monica-Ana Stevens și Andrei-Mădălin Leonte. Piesa, care face parte dintr-o campanie, trage un semnal de alarmă asupra situației tuturor copiilor lăsați în urmă de părinții plecați la muncă în străinătate.

„Intru în semifinală cu gândul la românii din străinătate și la copiii pe care mulți dintre ei sunt nevoiți să îi lase acasă. Este un preț uriaș pe care îl plătesc pentru visul unui trai mai bun”, spunea Călin Goia, înainte de prima semifinală. „Melodia, show-ul de la Viena și întreaga campanie vizează o problemă care afectează oameni din mai multe țări și îmi doresc ca mesajul nostru să răzbată dincolo de ecranele televizoarelor. Iar cei de acasă, chiar dacă nu ne pot vota, știu că vor fi cu sufletul alături de noi și asta contează enorm”, mai spunea solistul trupei Voltaj, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Alături de artiștii români, în prima semifinală au participat Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia și Ungaria.

Țările calificate în finala concursului:

Albania

Armenia

Rusia

România

Ungaria

Grecia

Estonia

Georgia

Serbia

Belgia

Anul acesta, Republica Moldova, reprezentată de cântărețul ucrainean Eduard Romanyuta, nu a ajuns în finala Eurovision.

Finaliștii – desemnați pe baza votului telespectatorilor și a votului unui juriu de specialitate, în egală măsură – au fost anunțați într-o ordine întâmplătoare.

În semifinale au drept de vot doar telespectatorii care au urmărit competiția la televiziunile publice în țările participante și în țările calificate direct în finală (Marea Britanie, Spania, Germania, Franța, Italia, Australia și Austria). Astfel, doar românii din străinătate au putut să îi voteze pe reprezentanții României în finală, urmărind concursul la televiziunea publică din țara în care se află.

Un număr de 40 de țări participă la ediția din acest an a Eurovision care va fi difuzată pentru prima dată în istoria de 60 de ani a acestei competiții muzicale în lumea întreagă, pe internet, în direct, pe canalul oficial de pe YouTube dedicat evenimentului, informează site-ul revistei Rolling Stone.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: