Home » Social » „Flori și țepi”, volum de poezii lansat la Clubul Prietenia

„Flori și țepi”, volum de poezii lansat la Clubul Prietenia

de Roxana NĂSTASĂ

Ieri, Clubul pensionarilor Prietenia din Vaslui a fost gazda unei lansări de carte: Maria Zmău, o bătrânică deosebită din cadrul clubului, a avut curajul să-și colecționeze gândurile exprimate prin poezii într-o carte ce poartă numele „Flori și țepi”. Alături de prieteni și de colegi, dar și de invitați precum prof. Dan Ravaru, muzeograful Laurențiu Chiriac sau administratorul județului, Valeriu Caragață, Maria Zmău și-a prezentat cartea la care a trudit cu pasiune și dăruire. Într-o atmosferă prietenească, pe rând, invitații au vorbit cu drag despre autoare și despre volumul său de poezii, asta după ce la început au avut parte de un moment în care un copil a recitat o poezie din opera eminesciană.

„Volumul, care începe cu o poezie patriotică este o felie de viață a doamnei Maria Zmău în care sunt prezentate versuri pline de sinceritate și dinamism. E trist că în școli s-a scos educația patriotică ce se făcea odată, dar e bine că mai apar astfel de oameni care scriu asemenea poezii. Felicit autoarea pentru prima carte, așteptând-o pe cea de-a doua”, a spus profesorul Ravaru.
Cuvinte frumoase a avut și Laurențiu Chiriac, muzeograf la Muzeul Județean Vaslui: “Nimic nu e mai frumos decât să stai toată ziua la taifas cu poezia și cu Dumnezeu. Așa a făcut și doamna Maria Zmău. Volumul său de poezii constituie o lirică sensibilă adusă unui timp în care autoarea și-a putut desfăta sufletul în pletitudinea sa”.
Valeriu Cragață a felicitat și el autoarea: „Versurile doamnei Zmău reflectă tinerețea faptelor de odinioară, o nostalgie, dar și un dinamism. Eu îi urez succes și o felicit pentru ceea ce a realizat”.

de Roxana NĂSTASĂ Ieri, Clubul pensionarilor Prietenia din Vaslui a fost gazda unei lansări de carte: Maria Zmău, o bătrânică deosebită din cadrul clubului, a avut curajul să-și colecționeze gândurile exprimate prin poezii într-o carte ce poartă numele „Flori și țepi”. Alături de prieteni și de colegi, dar și de invitați precum prof. Dan Ravaru, muzeograful Laurențiu Chiriac sau administratorul județului, Valeriu Caragață, Maria Zmău și-a prezentat cartea la care a trudit cu pasiune și dăruire. Într-o atmosferă prietenească, pe rând, invitații au vorbit cu drag despre autoare și despre volumul său de poezii, asta după ce la început au…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: