Home » World » Garda Civilă din Spania, considerată "organizație teroristă" de Guvernul regiunii Țara Bascilor

Garda Civilă din Spania, considerată "organizație teroristă" de Guvernul regiunii Țara Bascilor

Garda Civilă spaniolă figurează ca organizație teroristă pe site-ul Guvernului regiunii spaniole Țara Bascilor, informează filiala spaniolă a publicației The Local.

Situația a fost observată și reclamată de Asociația Victimelor Terorismului (COVITE). Lista organizațiilor teroriste alcãtuită de Guvernul regiunii include gruparea separatistă ETA, implicată într-un conflict separatist, dar și Garda Civilă spaniolă.

„Situația este cu atât mai deranjantă cu cât Garda Civilă a avut de suferit de pe urma violențelor cu caracter terorist”, precizează COVITE.

„Este revoltător ca Garda Civilă să fie inclusă pe lista grupurilor teroriste”, precizează organizația.

Garda Civilă a fost inclusă pe listă din cauza unui incident produs în anul 1979, când agenți ai instituției au împușcat mortal din greșeală un inspector de poliție îmbrăcat în haine civile.

Sursa: mediafax.ro

Garda Civilă spaniolă figurează ca organizație teroristă pe site-ul Guvernului regiunii spaniole Țara Bascilor, informează filiala spaniolă a publicației The Local. Situația a fost observată și reclamată de Asociația Victimelor Terorismului (COVITE). Lista organizațiilor teroriste alcãtuită de Guvernul regiunii include gruparea separatistă ETA, implicată într-un conflict separatist, dar și Garda Civilă spaniolă. "Situația este cu atât mai deranjantă cu cât Garda Civilă a avut de suferit de pe urma violențelor cu caracter terorist", precizează COVITE. "Este revoltător ca Garda Civilă să fie inclusă pe lista grupurilor teroriste", precizează organizația. Garda Civilă a fost inclusă pe listă din cauza unui incident…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: