Home » Invatamant » La ceas aniversar – 168 de ani

La ceas aniversar – 168 de ani

de Mihaela NICULESCU

Școala gimnazială “Principesa Elena Bibescu” împlinește anul acesta 168 de ani de la înființare. Cu ocazia zilei școlii în perioada 18-21 mai au avut loc mai multe activități.

Zilele Școlii Elena Bibescu au debutat pe 18 mai cu activități ecologice, istorice, religioase, de educație rutieră, sportive și plastice, antrenând elevi de la clasa pregătitoare și până în clasa a VIII-a. Pe 19 mai s-au derulat activități în cadrul comisiilor metodice (clasele I-VIII), activități demonstrative și diseminări de proiecte la care au fost invitați și părinții elevilor. Ieri, 20 mai, au continuat activitățile din cadrul comisiilor metodice pentru învățământul preprimar, primar și gimnazial și a fost diseminat Programul “Școala altfel: Să știi mai multe și să fii mai bun”.

De asemenea, la ora 17, a avut loc în cimitirul Eternitatea o slujbă de pomenire a Principesei Elena Bibescu – patroana spirituală a școlii – înmormântată în cimitirul bârlădean.

Ziua de astăzi este Ziua Porților deschise la Școala Elena Bibescu, cadrele didactice și elevii așteptând să le calce pragul cât mai mulți bârlădeni. “Vom începe ziua specială de astăzi cu un moment festiv dedicat patroanei spirituale a școlii, după care va fi lansat numărul 18 al revistei Axa, revistă care a fost retipărită în 2014, după 5 ani de pauză. Vom prezenta publicului și o expoziție «In memoriam Principesa Elena Bibescu» și la final cele mai bune formații artistice ale școlii, premiate la concursuri naționale și internaționale, vor susține un consistent program artistic”, ne-a declarat Ionel Dumitrașc, directorul școlii gimnaziale Elena “Bibescu”.

La o parte din evenimente va participa și profesor doctor Constantin Zeletin – o personalitate marcantă a culturii și medicinii românești, autor printre altele și al volumului “Principesa Elena Bibescu – marea pianistă”.

de Mihaela NICULESCU Școala gimnazială “Principesa Elena Bibescu” împlinește anul acesta 168 de ani de la înființare. Cu ocazia zilei școlii în perioada 18-21 mai au avut loc mai multe activități. Zilele Școlii Elena Bibescu au debutat pe 18 mai cu activități ecologice, istorice, religioase, de educație rutieră, sportive și plastice, antrenând elevi de la clasa pregătitoare și până în clasa a VIII-a. Pe 19 mai s-au derulat activități în cadrul comisiilor metodice (clasele I-VIII), activități demonstrative și diseminări de proiecte la care au fost invitați și părinții elevilor. Ieri, 20 mai, au continuat activitățile din cadrul comisiilor metodice pentru…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: