Home » Invatamant » Copii fără auz, calificați la etapa națională a unui concurs de dans

Copii fără auz, calificați la etapa națională a unui concurs de dans

de Roxana NĂSTASĂ

Formatia de dans modern si sportiv „Coco Dance” Vaslui, formată din elevi fără auz de la Centrul Școlar de Educatie Incluzivă „Constantin Pufan” Vaslui și elevi de la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, va reprezenta Regiunea Nord-Est la faza națională a concursului, care se va desfășura la Galați pe 1 iunie. Cei de la Centrul Județean de Resurse pentru Asistență Educațională (CJRAE) Vaslui le-au pregătit deja un mijloc de transport pentru Galați, astfel încât copii să nu suporte niciun cost.

Formația de dans modern/sportiv „Coco Dance” Vaslui a participat, alături de alte 20 formații de dans modern și traditional din cele șase județe ale Moldovei (Vaslui, Iași, Bacău, Neamț, Suceava, Botoșani), la faza regională a Concursului Național de Dans „Împreună pentru viitor“, organizat de Școala Gimnazială Specială Pașcani în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași. Cei din trupa vasluiană au reușit să impresioneze cel mai mult juriul și să se claseze pe primul loc, fapt pentru care vor reprezenta Regiunea Nord-Est la faza națională a concursului.

Daniela Laic, director CJRAE„Am pregătit deja un mijloc de transport pentru elevi, ca să nu suporte niciun cost. Acolo vor fi întâmplinați de Baroneasa Ema Nicholson”, ne-a declarat Daniela Laic, director CJRAE Vaslui.

Acțiunea face parte din Strategia Națională de Acțiune Comunitară (SNAC), program național patronat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice, inițiat și sprijinit de Ema Nicholson, ce își propune să sprijine integrarea copiilor speciali prin intermediul colegilor lor din licee și școli. România este prima țară din Europa care implementează Strategia Nationalã de Acțiune Comunitară, începând cu anul 2004, scopul fiind de a crea o oportunitate de comunicare, de integrare si de învățare prin parteneriat.

de Roxana NĂSTASĂ Formatia de dans modern si sportiv „Coco Dance” Vaslui, formată din elevi fără auz de la Centrul Școlar de Educatie Incluzivă „Constantin Pufan” Vaslui și elevi de la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, va reprezenta Regiunea Nord-Est la faza națională a concursului, care se va desfășura la Galați pe 1 iunie. Cei de la Centrul Județean de Resurse pentru Asistență Educațională (CJRAE) Vaslui le-au pregătit deja un mijloc de transport pentru Galați, astfel încât copii să nu suporte niciun cost. Formația de dans modern/sportiv „Coco Dance” Vaslui a participat, alături de alte 20 formații de dans modern…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: