Home » National » Ginerele lui Blaga, Andrei Rudeanu, reținut de procurori

Ginerele lui Blaga, Andrei Rudeanu, reținut de procurori

Andrei Rudeanu, ginerele liderului PNL Vasile Blaga, a fost reținut de procurorii Parchetului Curții de Apel București, fiind acuzat de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 600.000 de euro.

Andrei Rudeanu va fi prezentat vineri, la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă.

Rudeanu a fost adus, joi, la Parchetul Curții de Apel București pentru a fi audiat într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 600.000 de euro, în care au fost făcute percheziții în București și Hunedoara, la firme de pază.

Alături de Andrei Rudeanu la audieri au fost duse și alte persoane, numai el fiind însă reținut.

Polițiștii au făcut, joi dimineață, percheziții în București și Hunedoara, într-un dosar în care sunt vizate cinci firme de pază, printre care și cea a lui Andrei Rudeanu, pentru evaziune prin înregistrarea unor achiziții fictive de servicii, prejudiciul fiind de 600.000 de euro.

Poliția Română anunța că în acest caz sunt vizate cinci societăți comerciale care ar fi fost implicate în comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală, în domeniul prestării de servicii de pază și protecție.

„Din investigații a reieșit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi creat un circuit infracțional, format din mai multe societăți comerciale, prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive”, se arăta într-un comunicat de presă al Poliției Române.

În contabilitatea companiei ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 600.000 de euro.

Potrivit unor surse judiciare, printre firmele vizate de anchetatori ar fi și Axis Corporate Security, deținută de Andrei Rudeanu, ginerele copreședintelui PNL Vasile Blaga.

Înființată în anul 2009, Axis Corporate Security este o companie care acționeaza în domeniul securității private și ai cărei specialiști sunt recrutați din agențiile publice, private sau guvernamentale, scrie pe site-ul firmei.

În 2012, firma a câstigat si contractul de pază a unitătilor miniere din Valea Jiului, iar presa a relatat că societatea a fost sancționată de mai multe ori de Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara, pentru că nu și-a respectat obligațiile față de angajații care se ocupă cu paza unităților miniere.

De asemenea, firma a câștigat contracte cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, pentru paza unor poduri aflate în patrimoniul regiei. Urmare a criticilor la adresa lui Vasile Blaga, firma Axis Corporate Security a renunțat la contractul cu CNADNR.

Andrei Ionuț Rudeanu este căsătorit cu fiica lui Vasile Blaga, Agathe Cristina, din 2008.

Sursa: mediafax.ro

Andrei Rudeanu, ginerele liderului PNL Vasile Blaga, a fost reținut de procurorii Parchetului Curții de Apel București, fiind acuzat de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 600.000 de euro. Andrei Rudeanu va fi prezentat vineri, la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă. Rudeanu a fost adus, joi, la Parchetul Curții de Apel București pentru a fi audiat într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 600.000 de euro, în care au fost făcute percheziții în București și Hunedoara, la firme de pază. Alături de Andrei Rudeanu la audieri au fost duse și alte persoane, numai el fiind însă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: