Home » Social » Omagiu eroilor care au salvat din incendiu 43 de copii

Omagiu eroilor care au salvat din incendiu 43 de copii

Detașamentul de Pompieri Bârlad din cadrul Inspectoratului Școlar de Urgență Vaslui și-a comemorat, ieri, eroii.

comemorare eroi 1Într-un cadru festiv la care au participat inspectorul-șef colonel Neculai Olaru, colonel Mihai Lefter, șeful Centrului Operațional Județean și colonel Cristian Lăcătușu, comandantul subunității, au fost comemorați căpitanul post mortem Martac T. Ioan și sergentul major post mortem Ivașcu P. Victor.
Cei doi eroi pompieri au căzut pe câmpul de luptă cu flăcările, în ziua de 23 iunie 1963, într-un incendiu devastator izbucnit la depozitul „Sanepid” din Bârlad, salvând viața a 43 de copii ce se aflau în grădinița alăturată.
„Erau amenințate toate locuințele din zonă, pentru că sinistrul era intensificat și întreținut de un vânt puternic care răspândea flăcările pe distanțe mari învolburând norii de fum și de gaze toxice. Explozia containerelor pline de insecticid ofereau un spectacol înspăimântător cu adevărate bombe și aruncătoare de flăcări. Temperatura deosebit de ridicată din centrul focarului a provocat avarii liniei de înaltă tensiune care traversa spațiul de deasupra flăcărilor, un cablu a căzut și i-a surprins pe caldarâm pe cei doi pompieri”. (Ionuț PREDA)

Detașamentul de Pompieri Bârlad din cadrul Inspectoratului Școlar de Urgență Vaslui și-a comemorat, ieri, eroii. Într-un cadru festiv la care au participat inspectorul-șef colonel Neculai Olaru, colonel Mihai Lefter, șeful Centrului Operațional Județean și colonel Cristian Lăcătușu, comandantul subunității, au fost comemorați căpitanul post mortem Martac T. Ioan și sergentul major post mortem Ivașcu P. Victor. Cei doi eroi pompieri au căzut pe câmpul de luptă cu flăcările, în ziua de 23 iunie 1963, într-un incendiu devastator izbucnit la depozitul „Sanepid” din Bârlad, salvând viața a 43 de copii ce se aflau în grădinița alăturată. „Erau amenințate toate locuințele din…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: