Home » Justitie » Săptămâna Înălțării – săptămâna Patimilor pentru șoferii vasluieni

Săptămâna Înălțării – săptămâna Patimilor pentru șoferii vasluieni

de Marian Mocanu
În această săptămână, mai mulți conducători auto au fost identificați de polițiștii vasluieni în timp ce se deplasau cu autoturismele pe drumurile publice deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Unii dintre aceștia au fost implicați în evenimente rutiere. 
Un eveniment rutier soldat cu pagube materiale a avut loc pe raza comunei Drânceni. În urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că în timp ce M. Petru, de 63 ani, din comună, se deplasa cu autoturismul pe D.N 24 B, din direcția Vama Albița către Râșești, la efectuarea unui viraj la dreapta, a fost acroșat din spate de un alt autoturism. Conducătorul acestuia, C. Gheorghe, de 48 ani, nu a respectat distanța corespunzătoare față de autoturismul din fața sa. La testarea cu aparatul alcoolscopic s-a dovedit faptul că șoferul acroșat, M. Petru, băuse, rezultând o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, s-a stabilit că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Huși, unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal.
Atenție, bețivi la volan!
La începutul acestei săptămâni, un tânăr în vârstă de 25 ani, din comuna Băcani, a fost oprit pentru control de polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 245 C, din direcția Băcani către Bogdănița. Efectuând verificări în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că persoana în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Mai mult decât atât, la testarea cu aparatul etilotest, s-a dovedt că tânărul era mort de beat, având o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și acest șofer de ocazie s-a ales cu dosar penal.
Alcoolemie record
Polițiștii bârlădeni au oprit pentru control un autoturism condus de S. Bogdan, în vârstă de 38 ani, din localitate. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o valoare de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere rezultatul testării, cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice. Conducătorul auto este cercetat penal întrucât a condus autovehicule pe drumurile publice, deși se afla sub influența alcoolului. Nu este însă cea mai mare valoare a alcoolului în aer constată de polițiști în aceste zile. „Recordul”, de  de 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, îl deține G. Grigore, în vârstă de 55 ani, din orașul Murgeni. Acesta a fost oprit în trafic de polițiști din cadrul Secției 5 de Poliție Rurală, care, după ce l-au testat alcoolscopic, l-au condus la  Spitalul orașului Murgeni unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
A lovit calul
Polițiștii Posturilor de Poliție Crețesti și Oltenești au fost sesizați și s-au deplasat la un eveniment rutier care a avut loc pe raza comunei Oltenești. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că în timp ce S. Ioan, de 50 ani, din comuna Oltenești, conducea un tractor pe drumul sătesc din localitatea Târzii, a acroșat un cal care a pătruns pe drumul public. Conducătorului auto i s-a solicitat atât efectuarea testării cu aparatul alcooltest, cât și prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Individul a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, astfel că acum este cercetat penal în acest sens. Nu este singurul șofer care, conducând autovehicule sub influiența alcoolului a încercat să evite amenda și ridicarea permisului, alegându-se cu dosar penal pentru refuz de prelevare a probelor biiologice, fapte pentru care riscă închisoarea. Polițiștii Postului de Politie Pochidia au urmărit un bărbat care, în timp ce conducea un autoturism pe raza satului Sălceni, a refuzat să oprească la semnalul regulamentar de oprire al polițiștilor, continuându-și deplasarea. Conducătorul vehicolului, A. Nelu, de 40 ani, din comuna Tutova, a încercat să evite controlul polițiștilor, întrucât conducea sub influiența băuturilor alcoolice.
Fugă de la locul accidentului
Un bărbat din municipiul Huși a sesizat poliția despre faptul că fiul său, în vârstă de 17 ani, a fost victima unui accident rutier, iar conducătorul auto implicat în eveniment a părăsit locul producerii acestuia. Autorul accidentului a fost identificat în persoana lui B. Dorel, de 43 ani, din aceeași localitate. S-a stabilit că acesta se deplasa cu un  autoturism pe strada Alexandru Ioan Cuza din municipiul Huși. La un moment dat, la intersecția cu strada Sfântul Gheorghe, nu a acordat prioritate de trecere și l-a acroșat pe tânărul de 17 ani cu partea din față a autovehiculului. Băiatul era angajat în traversarea străzii în mod regulamentar, pe trecerea de pietoni. În urma impactului a suferit contuzii. Autorul accidentului a plecat fără a anunța polițiștii, așa cum avea obligația stabilită prin lege. Pe numele șoferului vinovat  a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul savârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.
de Marian Mocanu În această săptămână, mai mulți conducători auto au fost identificați de polițiștii vasluieni în timp ce se deplasau cu autoturismele pe drumurile publice deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Unii dintre aceștia au fost implicați în evenimente rutiere.  Un eveniment rutier soldat cu pagube materiale a avut loc pe raza comunei Drânceni. În urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că în timp ce M. Petru, de 63 ani, din comună, se deplasa cu autoturismul pe D.N 24 B, din direcția Vama Albița către Râșești, la efectuarea unui viraj la dreapta, a fost acroșat din…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile