Home » Invatamant » Încă patru comune din județ vor primi microbuze școlare

Încă patru comune din județ vor primi microbuze școlare

de Roxana NĂSTASĂ

Copiii din comunele Gherghești, Dragomirești, Puiești și Băcani vor merge în curând la școală cu microbuze școlare repartizate de Guvern. Reprezentanții acestor comune vor merge astăzi la București pentru a intra în posesia lor. Potrivit deputatului PSD Ana Birchall și comunele Alexandru Vlahuță, Ibănești, Pogonești și Pochidia urmează să primească microbuze pentru elevi în perioada imediat următoare, conform planificării Guvernului.

Deputatul PSD Ana Birchall a declarat că încă patru comune din colegiu vor primi microbuze pentru elevi. „Pe 25 mai, reprezentanții a încă patru comune din colegiul meu – Gherghești, Dragomirești, Puiești și Băcani – vor veni la București pentru a intra în posesia microbuzelor care le-au fost repartizate de către Guvern. Anterior, alte patru comune (Coroiești, Tutova, Perieni și Voinești) au recepționat la rândul lor microbuzele școlare atât de necesare astfel încât copiii să meargă la școală cu un mijloc de transport modern și sigur. Microbuzele, atât de necesare în mediul rural, sunt parte a promisiunii pe care am făcut-o conform căreia niciun copil nu va mai merge pe jos la școală ”, a menționat Ana Birchall.
Aceasta a ținut să precizeze că programul de înzestrare cu microbuze școlare sprijină în mod direct elevii din mediul rural, fiind o investiție normală în România anului 2015: „Sacrificiile pe care le fac copiii de la țară pentru a ajunge la școală, prin noroi, vânt, arșiță, ploaie și zăpadă, pe distanțe de kilometri întregi, nu sunt acceptabile. Prin acest ajutor, copiii ajung în condiții civilizate și sigure la școală și nu mai pierd timpul pe care l-ar putea folosi să învețe, să se odihnească sau chiar să se joace. Este o măsură de normalitate și de civilizație pentru copiii noștri și mă bucur că am putut să-mi țin promisiunea făcută”.
Și comunele Alexandru Vlahuță, Ibănești, Pogonești și Pochidia urmează să primească microbuze pentru elevi în perioada imediat următoare, conform planificării Guvernului.
În final, deputatul PSD a reafirmat că investițiile în educație reprezintă garanții pentru formarea copiilor și a tinerilor. „Accesul la educație nu este o favoare, ci o obligație față de copiii noștri de la prima zi și până în ultima zi de școală. Fiecare leu alocat pentru o mai bună educație, implicit pentru accesul la educație al copiilor, indiferent că se află în mediul rural sau în mediul urban, nu este o cheltuială, ci o investiție în prezentul, dar mai ales în viitorul nostru. Educația este cea mai bună zestre pe care o putem lăsa moștenire generațiilor viitoare. Sunt mândră de această realizare și am încrederea că satul românesc, cu oamenii săi demni și muncitori, va continua să crească și să promoveze adevăratele valori ale României”, a mai spus Ana Birchall.

de Roxana NĂSTASĂ Copiii din comunele Gherghești, Dragomirești, Puiești și Băcani vor merge în curând la școală cu microbuze școlare repartizate de Guvern. Reprezentanții acestor comune vor merge astăzi la București pentru a intra în posesia lor. Potrivit deputatului PSD Ana Birchall și comunele Alexandru Vlahuță, Ibănești, Pogonești și Pochidia urmează să primească microbuze pentru elevi în perioada imediat următoare, conform planificării Guvernului. Deputatul PSD Ana Birchall a declarat că încă patru comune din colegiu vor primi microbuze pentru elevi. „Pe 25 mai, reprezentanții a încă patru comune din colegiul meu – Gherghești, Dragomirești, Puiești și Băcani – vor veni…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: