Home » World » Partidul Popular a câștigat alegerile din Spania, dar nu a obținut majoritatea absolută – exit-poll

Partidul Popular a câștigat alegerile din Spania, dar nu a obținut majoritatea absolută – exit-poll

Partidul Popular, aflat la putere, a câștigat alegerile locale și regionale de duminică din Spania, dar nu a reușit să obțină majoritatea absolută în cele 13 regiuni unde a avut loc scrutinul, potrivit unui sondaj al GAD3 pentru Antena 3, relatează Reuters în pagina electronică.

Partidul Popular al premierului Mariano Rajoy a câștigat alegerile în 11 din cele 13 regiuni spaniole unde a avut loc scrutinul, însă a pierdut capitala Madrid, după 24 de ani. Potrivit sondajului, PP a obținut 27% din voturi, cu 10% mai puțin decât acum patru ani. Partidul Socialist (PSOE), aflat în opoziție, s-a clasat pe locul doi, cu 25% din voturi.

Alegerile municipale și regionale din Spania au relevat, conform așteptărilor, un progres al noilor forțe politice Podemos (10%) și Ciudadanos (centru, 7%). Cele două formațiuni politice au acces în toate parlamentele regionale. De asemenea, alegerile de duminică din Spania, considerate un test înaintea scrutinului național de la sfârșitul anului, au relevat o scădere a influenței principalelor două partide din țară, PP și PSOE.

Ciudadanos ar putea fi cheia prin care PP și-ar păstra puterea în mai multe parlamente regionale, potrivit sondajului publicat de GAD3.

Sursa: mediafax.ro

Partidul Popular, aflat la putere, a câștigat alegerile locale și regionale de duminică din Spania, dar nu a reușit să obțină majoritatea absolută în cele 13 regiuni unde a avut loc scrutinul, potrivit unui sondaj al GAD3 pentru Antena 3, relatează Reuters în pagina electronică. Partidul Popular al premierului Mariano Rajoy a câștigat alegerile în 11 din cele 13 regiuni spaniole unde a avut loc scrutinul, însă a pierdut capitala Madrid, după 24 de ani. Potrivit sondajului, PP a obținut 27% din voturi, cu 10% mai puțin decât acum patru ani. Partidul Socialist (PSOE), aflat în opoziție, s-a clasat pe…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: