Home » Social » Pietoni neatenți, victime a accidentelor

Pietoni neatenți, victime a accidentelor

de Marian MOCANU

Doi pietoni au fost victimele unor accidente de circulație și au suferit vătămări corporale. Una dintre victime este un bătrân în vârstă de 75 de ani, cealaltă o tânără de doar 21 de ani. Cauzele producerii acestor accidente au fost traversarea neregulamentară, respectiv neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Joi, 21 mai, în cursul după-amiezei, un apel făcut prin serviciul de urgență 112 s-a sesizat producerea unui accident rutier pe raza comunei Dumești, eveniment soldat cu vătămarea corporală a unui pieton. Polițiștii rutieri din orașul Negrești s-au deplasat la fața locului. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că un bătrân în vârstă de 75 de ani a fost acroșat de un autovehicol. Pietonul se angajase în mod neregulamentar în traversarea străzii, fără să se asigure. Victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, fiind diagnosticată cu „policontuzii prin accident rutier, pierderea cunoștinței, plagă contuză parietală dreapta, fractură arc costalaxilar, contuzie abdominală”. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ.

Vineri, 22 mai, un alt pieton a fost victima unui accident de circulație, care a avut loc pe raza orasului Huși. În urma verificărilor efectuate la fața locului de către polițiștii Biroului Rutier Huși au rezultat faptul că B. Vasile, de 53 ani, din municipiul Huși, se deplasa cu autoturismul pe raza localității de domiciliu. La un moment dat, la intersecția străzii Al. I. Cuza cu strada Aviator Mitache, conducătorul auto nu a acordat prioritate de trecere și a acroșat-o cu partea din față a mașinii pe Cristina P., de 21 ani, din aceeași localitate. Aceasta se afla în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni. Tânăra a fost transportată la Spitalul Municipal Huși, unde a fost diagnosticată cu „traumatism cranio-cerebral, contuzie bazin, traumatism facial”.

Și în acest caz conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând faptul că nu consumase băuturi alcoolice.

Polițiștii au întocmit în cele două cazuri dosare penale, efectuând cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

de Marian MOCANU Doi pietoni au fost victimele unor accidente de circulație și au suferit vătămări corporale. Una dintre victime este un bătrân în vârstă de 75 de ani, cealaltă o tânără de doar 21 de ani. Cauzele producerii acestor accidente au fost traversarea neregulamentară, respectiv neacordarea priorității de trecere pietonilor. Joi, 21 mai, în cursul după-amiezei, un apel făcut prin serviciul de urgență 112 s-a sesizat producerea unui accident rutier pe raza comunei Dumești, eveniment soldat cu vătămarea corporală a unui pieton. Polițiștii rutieri din orașul Negrești s-au deplasat la fața locului. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: