Home » Administratie » Se mărește grupul consilierilor județeni bârlădeni

Se mărește grupul consilierilor județeni bârlădeni

de Marian MOCANU

Doi noi consilieri județeni, ambii din opoziție, au fost validați la ultima ședință a Consiliului Județean Vaslui. Elena Coca Cartas și Ionuț Bogdan Severin au luat locul regretatului profesor Constantin Poiană, decedat la începutul lunii mai și a lui Ionuț Cristian Ghețău. Acesta din urmă și-a pierdut calitatea de consilier local deoarece a absentat mai mult de trei ședințe consecutive. Cei doi noi consilieri județeni, unul din Bârlad, celălalt din Banca, îngroașă rândurile opoziției, Partidul Social Democrat pierzând un mandat de consilier.

Începând de joi, 21 mai, liberalii vasluieni constituie o treime din totalul consilierilor județeni, în acest moment fiind numărând 11 din totalul de 33 de consilieri. Teoretic, aceștia ar putea bloca o parte din hotărârile Consiliului Județean, respectiv cele privind adoptarea bugetului sau alte decizii pentru a căror adoptare se cere o majoritate de două treimi a voturilor consilierilor prezenți. Practic, acest lucru este greu să se întâmple, liberalii putând eventual spera la mici victorii de palmares.

S-a ajuns la creșterea numărului de consilieri județeni datorită respectării protocolului încheiat la alegerile locale din 2012, pe vremea când PSD și PNL făceau parte din USL. Astfel, locul în CJ al social-democratului Constantin Poiană, decedat la începutul lunii mai, a fost luat de liberala Elena Coca Cartas.

În aceeași ședință a CJ Vaslui a mai fost validat, în locul lui Ionuț Cristian Ghețău, care a absentat la mai mult de trei ședințe consecutive, Ionuț Bogdan Severin. Cu această ocazie, a crescut și numărul consilierilor județeni care provin din zona Bârlad, învățătoarea Elena Coca Cartas fiind chiar din municipiu, iar absolventul de teologie Ionuț Bogdan Severin este originar din Banca.

de Marian MOCANU Doi noi consilieri județeni, ambii din opoziție, au fost validați la ultima ședință a Consiliului Județean Vaslui. Elena Coca Cartas și Ionuț Bogdan Severin au luat locul regretatului profesor Constantin Poiană, decedat la începutul lunii mai și a lui Ionuț Cristian Ghețău. Acesta din urmă și-a pierdut calitatea de consilier local deoarece a absentat mai mult de trei ședințe consecutive. Cei doi noi consilieri județeni, unul din Bârlad, celălalt din Banca, îngroașă rândurile opoziției, Partidul Social Democrat pierzând un mandat de consilier. Începând de joi, 21 mai, liberalii vasluieni constituie o treime din totalul consilierilor județeni, în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile