Home » Sanatate » Arși, drogați, înțepați de căpușe și albine

Arși, drogați, înțepați de căpușe și albine

de Mihaela NICULESCU

Week-end-ul trecut a fost unul de foc pentru Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad.

Vineri, 22 mai, a fost adusă la Urgențe o bătrânică în vârstă de 84 de ani, din Tutova, cu arsuri de gradele I și II pe 15% din suprafața corpului, pe torace și membrul superior drept. Femeia a ajuns la spital după ce hainele de pe ea au luat foc la flacăra sobei, în timp ce pregătea mămăliga. Bătrâna este internată la secția Chirurgie, sub observație.
Sâmbătă, medicii urgentiști au consultat și un copil de un an și jumătate, adus cu ambulanța din Siliștea (Iana), cu arsuri de gradele I și II pe 25% din suprafața corpului. Micuțul prezenta arsuri pe membrul superior drept, pe hemitoracele anterior drept și în regiunea cervicală anterioară. Medicii de la spitalul bârlădean au considerat necesar transferul copilului la Spitalul de arși „Grigore Alexandrescu” din București.
La sfârșitul săptămânii trecute au avut nevoie de asistență medicală și trei copii. Un băiat de șase ani, din Cârja, și altul de șapte ani din Bârlad, înțepați de căpușe, au fost tratați în ambulatoriu, iar unul de 16 ani din Bogești, care a făcut șoc anafilactic în urma unei înțepături de albină. Copilul este internat în stare stabilă la secția Pediatrie.
Victimele etnobotanicelor au început să revină în peisajul urgențelor medicale. Astfel, sâmbătă, 24 mai, a fost adus la CPU un tânăr de 15 ani, iar duminică, 25 mai, au avut nevoie de îngrijiri de specialitate alți doi tineri din Bârlad – un bărbat de 34 de ani și o femeie de 28 de ani, veniți împreună. Niciunul nu a rămas internat.
Sâmbătă, 24 mai, medicii de la CPU au înregistrat și o tentativă de suicid. Un bărbat de 41 de ani din Tutova a încercat să-și ia viața prin spânzurare. Bărbatul, care este la prima tentativă, a primit îngrijirile necesare și a fost internat la secția Psihiatrie.

de Mihaela NICULESCU Week-end-ul trecut a fost unul de foc pentru Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad. Vineri, 22 mai, a fost adusă la Urgențe o bătrânică în vârstă de 84 de ani, din Tutova, cu arsuri de gradele I și II pe 15% din suprafața corpului, pe torace și membrul superior drept. Femeia a ajuns la spital după ce hainele de pe ea au luat foc la flacăra sobei, în timp ce pregătea mămăliga. Bătrâna este internată la secția Chirurgie, sub observație. Sâmbătă, medicii urgentiști au consultat și un copil de un…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: