Home » Sanatate » De trei luni fără medic

De trei luni fără medic

de Roxana NĂSTASĂ

Peste 1.600 de cetățeni din comuna vasluiană Viișoara au rămas de trei luni fără medic de familie, după ce acesta a reziliat contractul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) și a plecat în Uruguay.

Potrivit primarului comunei Viișoara, Liviu Pârciu, niciun medic din județul Vaslui nu s-a arătat dispus să preia pacienții și situația este destul de dificilă.
„Cel mai greu este pentru bolnavii cronici, care au nevoie lunar de rețete. Unii cetățeni merg la medicul de familie din comuna vecină Dodești, dar majoritatea nu au unde să se ducă. Am făcut demersurile necesare, am solicitat sprijin la instituțiile abilitate, dar, din păcate niciun medic nu dorește să vină la Viișoara. Avem oameni care au fost nevoiți să-și cumpere medicamentele necesare, fiindcă nu au de unde primi rețete compensate”, a declarat Liviu Pârciu.
Conform reprezentanților Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui, situația localnicilor din Viișoara este dificilă.
„Dacă pleacă temporar de la cabinet, medicul de familie trebuie să lase pacienții în grija altui coleg, dar domnul doctor de la Viișoara a decis să plece definitiv. O parte dintre pacienți s-au înscris la medici de familie din comunele apropiate, însă sunt și cetățeni care nu știu ce să facă, unde să meargă”, a declarat președintele CJAS Vaslui, Simona Polak.
Potrivit autorităților sanitare județene, Primăria comunei Viișoara a făcut eforturi pentru dotarea cabinetului medical, dar cu toate acestea, până la această dată, niciun medic nu a dorit să activeze în comună.
„Cabinetul este bine dotat, dar acest lucru interesează mai puțin. Ceea ce contează este faptul că naveta la Viișoara nu este una facilă, motiv pentru care medicii nu vor să activeze în acea zonă”, a declarat directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Vlada.

de Roxana NĂSTASĂ Peste 1.600 de cetățeni din comuna vasluiană Viișoara au rămas de trei luni fără medic de familie, după ce acesta a reziliat contractul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) și a plecat în Uruguay. Potrivit primarului comunei Viișoara, Liviu Pârciu, niciun medic din județul Vaslui nu s-a arătat dispus să preia pacienții și situația este destul de dificilă. „Cel mai greu este pentru bolnavii cronici, care au nevoie lunar de rețete. Unii cetățeni merg la medicul de familie din comuna vecină Dodești, dar majoritatea nu au unde să se ducă. Am făcut demersurile necesare, am…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: