Home » Invatamant » Bătaie mare la titularizare pentru posturile de învățători

Bătaie mare la titularizare pentru posturile de învățători

de Roxana NĂSTASĂ

Bătaie mare pentru posturile de învățători din județ. Din cele 654 de cadre didactice înscrise să susțină examenul pentru titlarizare din această vară, aproximativ 18% au intrat în cursă pentru posturile de învățători.

Potrivit inspectorului școlar de personal de la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui, Dorina Nemțanu, anul acesta, la titularizare s-au înscris foarte multe cadre pentru posturile de învățători, 120 din totalul de 654. La fel de căutate anul acesta sunt și posturile pentru profesori de limba și literatura română, unde s-au înscris 64 de cadre, posturile pentru educatori, unde s-au înscris 58 de cadre și cele la psihopedagogie specială unde sunt 43 de profesori înscriși.
La polul opus stau disciplinele tehnice, fiind situații în care s-a înscris un sigur candidat pe disciplină. De exemplu, la comerț s-a înscris un profesor, la fel și la construcții, iar la alimentație publică, două persoane. Tot la fel de puțin căutate sunt și limba latină unde s-a înscris un profesor, italiana unde sunt doi candidați și educația muzicală unde s-au înscris șase.
Astăzi încep inspecțiile la clasă la profesorii înscriși și țin până pe 26 iunie, iar pe 15 vor susține examenul scris de titularizare.

de Roxana NĂSTASĂ Bătaie mare pentru posturile de învățători din județ. Din cele 654 de cadre didactice înscrise să susțină examenul pentru titlarizare din această vară, aproximativ 18% au intrat în cursă pentru posturile de învățători. Potrivit inspectorului școlar de personal de la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui, Dorina Nemțanu, anul acesta, la titularizare s-au înscris foarte multe cadre pentru posturile de învățători, 120 din totalul de 654. La fel de căutate anul acesta sunt și posturile pentru profesori de limba și literatura română, unde s-au înscris 64 de cadre, posturile pentru educatori, unde s-au înscris 58 de cadre și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile