Home » Invatamant » Medalie de aur la Infomatrix 2015

Medalie de aur la Infomatrix 2015

de Răzvan CĂLIN

Alexandru Ionașcu, elev la Colegiul „Codreanu” Bârlad și profesorul Vlad Giurcanu au câștigat medalia de aur la Infomatrix, unul dintre cele mai puternice concursuri internaționale în domeniul informaticii.

Alexandru Ionașcu, elevul de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad, care se anunță a fi unul dintre informaticienii de top în viitorul apropiat, a intrat din nou în centrul atenției după ce, recent, s-a întors medaliat cu aur de la o puternică competiție de profil. Este vorba despre Infomatrix, un concurs internațional care se află la cea de a XIII-a ediție și care anul acesta a fost găzduit de România, la București, în perioada 14 – 18 mai.

Ionașcu, care este pregătit de profesorul Vlad Giurcanu, a concurat la secțiunea Programare cu aplicația Noriy.NET, care a încântat juriul și, automat, i-a adus o binemeritată medalie de aur.

„Este un rezultat excepțional și care vine să încununeze munca acestui băiat serios și foarte ambițios. Încă din momentul în care ne-am înscris am avut convingerea că vom reuși să facem o figură frumoasă. Iar programul în sine este genial și credem că va avea un mare viitor. La ediția din acest an a concursului au participat elevi din 60 de țări, așa încât vă dați seama că a fost o concurență pe măsură. România a fost reprezentată, la toate secțiunile concursului, de șase elevi. Însă, Alexandru Ionașcu a fost singurul elev din județul nostru”, ne-a declarat profesorul Giurcanu.

de Răzvan CĂLIN Alexandru Ionașcu, elev la Colegiul „Codreanu” Bârlad și profesorul Vlad Giurcanu au câștigat medalia de aur la Infomatrix, unul dintre cele mai puternice concursuri internaționale în domeniul informaticii. Alexandru Ionașcu, elevul de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad, care se anunță a fi unul dintre informaticienii de top în viitorul apropiat, a intrat din nou în centrul atenției după ce, recent, s-a întors medaliat cu aur de la o puternică competiție de profil. Este vorba despre Infomatrix, un concurs internațional care se află la cea de a XIII-a ediție și care anul acesta a fost…

Review Overview

User Rating: 3.06 ( 5 votes)

About Razvan Calin