Home » Administratie » Primarul din Drânceni, declarat incompatibil

Primarul din Drânceni, declarat incompatibil

de Marian Mocanu

Gelu Pecheanu, primarul comunei Drânceni, a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI), pentru conflict de interese administrativ. Faptele imputate se referă la concesionarea, în anul 2011, a suprafeței de 75,22 ha din domeniul public, către intreprinderea individuală a fiului său. Primarul Pecheanu nu se simte cu nimic vinovat, spunând că a respectat toate procedurile legale, și va contesta în instanță această decizie.

ANI l-a declarat incompatibil cu funcția funcția publică deținută pe Gelu Pecheanu, primar al comunei Drânceni, județul Vaslui. Conform comunicatului postat ieri pe site-ul instituției, acesta a săvârșit infracțiunea de conflict de interese administrativ.

„În perioada exercitării mandatului de primar (2008 – 2012), a încheiat un contract de concesiune având ca obiect explotarea unei suprafețe de 75,22 ha, proprietate privată a Comunei Drânceni, cu Intreprinderea Individuală Pecheanu Bogdan Victor Lucian, al cărei titular este fiul acestuia. În perioada 2011 – 2013, Intreprinderea Individuală Pecheanu Bogdan Victor Lucian a beneficiat de subvenții A.P.I.A. în sumă de 94.301,44 Lei, la baza obținerii acestor sume de bani stând și contractul de concesiune menționat mai sus. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art.76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, și art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004”, se arată în comunicatul remis de ANI.

În aceeași situație au mai fost alți 21 foști sau actuali aleși locali – opt primari, doi foști primari, cinci viceprimari, cinci consilieri locali și doi foști consilieri locali din întreaga țară.

Nu sunt vinovat!

Primarul Gelu Pecheanu spune că nu se simte vinovat de vreo încălcare a legii, câtă vreme acordarea concesiunii a urmat toate etapele legale.

„Totul s-a făcut legal, concesiunea s-a acordat în urma unei licitații la care au participat mai mulți ofertanți, și nu prin atribuire directă, totul a fost la vedere. Se poate verifica, au fost îndeplinite toate condițiile legale! Există o hotărâre de consiliu local care a primit viza de legalitate din partea Prefecturii prin care eram împuternicit de consilieri să semnez acest contract de concesiune. Nu mă simt cu nimic vinovat, câtă vreme nu am dat bani de la bugetul local, ci dimpotrivă, băiatul, în calitate de contribuabil, a contribuit cu sume importante la buget. Deocamdată nu am primit nici o înștiințare oficială, când o voi primi, voi ataca această decizie în instanță, pentru că repet, nu mă simt cu nimic vinovat!”, a declarat, pentru Est News, Gelu Pecheanu, primarul comunei Drânceni.

„Dacă știam că se poate întâmpla așa ceva, să fiu declarat incompatibil pentru că am respectat legea, nu știu cum aș fi procedat! Dacă nu-l primeam la licitație pentru că e fiul meu, poate eram declarat incompatibil pentru alte motive, că fac discriminare sau altceva. Dar așa e legea asta în România, dacă ești primar, rudele tale nu trebuie să muncească cinstit sau să aibă afaceri, dacă se poate, ele trebuie să trăiască din ajutor social, că altfel dai naștere la suspiciuni. Au fost și alții în situația mea, chiar și președintele Iohannis și ați văzut ce s-a întâmplat. Nu vorbesc de cei care într-adevăr au încălcat legea, dar eu am respectat-o, nu am făcut nimic ilegal”, a adăugat Pecheanu.

de Marian Mocanu Gelu Pecheanu, primarul comunei Drânceni, a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI), pentru conflict de interese administrativ. Faptele imputate se referă la concesionarea, în anul 2011, a suprafeței de 75,22 ha din domeniul public, către intreprinderea individuală a fiului său. Primarul Pecheanu nu se simte cu nimic vinovat, spunând că a respectat toate procedurile legale, și va contesta în instanță această decizie. ANI l-a declarat incompatibil cu funcția funcția publică deținută pe Gelu Pecheanu, primar al comunei Drânceni, județul Vaslui. Conform comunicatului postat ieri pe site-ul instituției, acesta a săvârșit infracțiunea de conflict…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: