Home » Invatamant » O nouă generație care își ia zborul va mărșălui de Ziua Absolventului

O nouă generație care își ia zborul va mărșălui de Ziua Absolventului

de Roxana NĂSTASĂ

Centrul Civic al municipiului Vaslui va fi vineri locul de întâlnire a unei noi generații de absolvenți de liceu care își ia zborul. Ca în fiecare an, Primăria municipiului Vaslui organizează Marșul Absolvenților de liceu, unul dintre cele mai așteptate momente de către toți cei care termină clasa a XII-a. Astfel, îmbrăcați cu robe, sute de elevi vor mărșălui și vor scanda prin oraș, sărbătorind finalul celor patru ani de liceu.

Evenimentul va aduna, ca în fiecare an, elevii de clasa XII-a de la toate cele șase licee din municipiu, iar întâlnirea va avea loc înainte de ora 9.00 în fața Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui.
Elevii de la Liceul cu Program Sportiv Vaslui vor porni la drum către punctul de întâlnire pe strada “Ștefan cel Mare”, strada „Walter Mărăcineanu” și strada „Nicolae Bălcescu”. Tot în intervalul orar 8.30 – 9.00, elevii de la liceele „Stefan Procopiu” și „Ion Mincu” Vaslui vor merge la locul de întâlnire pe strada „Castanilor”, „Călugăreni” și „Donici”, elevii de la Liceul „Emil Racoviță” Vaslui se vor deplasa pe strazile „Hușului”, „Ștefan cel Mare”, „Victoriei” și „Nicolae Iorga”, în timp ce cei de la „Anghel Rugină” vor merge pe străzile „Stefan cel Mare” și „Nicolae Iorga”, artere ce vor fi închise pe timpul deplasării absolvenților.
După ce toate grupurile de elevi se vor întâlni în fața Liceul „Mihail Kogălniceanu” vor pleca către Centrul Civic. Acolo, vor începe festivitățile cu intonarea imnului de stat și a imnului Gaudeamus, în interpretarea Coralei Fantasia, mesajul primarului, al directorilor de licee, al șefilor de promoție, predarea cheilor succesului către cei mai buni elevi de clasa a XI-a de la fiecare liceu, totul culminând cu interpretarea binecunoscutei melodii „Ani de liceu” și aruncarea tocilor.

de Roxana NĂSTASĂ Centrul Civic al municipiului Vaslui va fi vineri locul de întâlnire a unei noi generații de absolvenți de liceu care își ia zborul. Ca în fiecare an, Primăria municipiului Vaslui organizează Marșul Absolvenților de liceu, unul dintre cele mai așteptate momente de către toți cei care termină clasa a XII-a. Astfel, îmbrăcați cu robe, sute de elevi vor mărșălui și vor scanda prin oraș, sărbătorind finalul celor patru ani de liceu. Evenimentul va aduna, ca în fiecare an, elevii de clasa XII-a de la toate cele șase licee din municipiu, iar întâlnirea va avea loc înainte de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile