Home » Sanatate » Ziua Modială fără tutun

Ziua Modială fără tutun

de Roxana NĂSTASĂ

Direcția de Sănătate Publică Vaslui celebrează în data de 31 mai 2015 Ziua Mondială fără tutun, campanie derulată sub sloganul “Atenție la tutunul netimbrat: vă pândește complicitatea la contrabandă!”, cu tema: Actualizarea politicilor globale, regionale și naționale împotriva comerțului ilicit cu tutun. Scopul campaniei este întreprinderea de noi pași împotriva comerțului ilicit cu tutun, incluzând conștientizarea publică privind contrabanda, contrafacerea și manufacturarea clandestină.

În acest sens, la nivel județului Vaslui, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică prin Compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății desfășoară acțiuni de informare, educare, comunicare în instituții publice și organizarea de sesiuni I.E.C. în licee.
Trebuie știut că, comerțul ilicit de tutun influențează advers prevenția și renunțarea la fumat, iar tentația exercitată asupra tineretului de țigaretele “ilicite” ieftine sporește cohortele de adolescenți atrase în fiecare an între fumători.
Șase milioane de oameni își pierd anual viața din cauza fumatului. Peste cinci milioane din aceste decese sunt rezultatul consumului direct de tutun, iar peste 600.000 sunt atrase de fumatul pasiv. În perspectiva lui 2030 numărul deceselor anuale s-ar putea ridica la peste opt milioane în lipsa unor măsuri urgente.

de Roxana NĂSTASĂ Direcția de Sănătate Publică Vaslui celebrează în data de 31 mai 2015 Ziua Mondială fără tutun, campanie derulată sub sloganul “Atenție la tutunul netimbrat: vă pândește complicitatea la contrabandă!”, cu tema: Actualizarea politicilor globale, regionale și naționale împotriva comerțului ilicit cu tutun. Scopul campaniei este întreprinderea de noi pași împotriva comerțului ilicit cu tutun, incluzând conștientizarea publică privind contrabanda, contrafacerea și manufacturarea clandestină. În acest sens, la nivel județului Vaslui, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică prin Compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății desfășoară acțiuni de informare, educare, comunicare în instituții publice și organizarea de sesiuni I.E.C.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: