Home » National » MAE român va solicita explicații părții ruse cu privire la cetățenii români care ar fi fost declarați indezirabili

MAE român va solicita explicații părții ruse cu privire la cetățenii români care ar fi fost declarați indezirabili

Ministerul Afacerilor Externe a precizat sâmbătă că va solicita explicații părții ruse cu privire la cetățenii români aflați pe lista cu responsabili din state ale UE care ar fi fost declarați indezirabili în Rusia.

„Ambasada României la Moscova a informat Centrala MAE, în cursul serii de vineri, cu privire la existența acestei liste, primite de la Delegația UE la Moscova, căreia i-a fost înaintată de către MAE rus. MAE român va solicita explicații părții ruse cu privire la listarea cetățenilor români”, a afirmat MAE, ca răspuns la o solicitare a AGERPRES.

AFP a informat vineri seară că, după ce trei deputați olandezi, care doreau să efectueze o vizită în Rusia, au fost nevoiți să își anuleze călătoria întrucât MAE rus le-a refuzat viza, ministrul olandez de externe Mark Rutte a anunțat că a primit din partea Moscovei o listă cu circa 80 de responsabili din statele Uniunii Europene care au fost declarați indezirabili în Rusia, printre ei regăsindu-se și liderul grupului liberal din Parlamentul European, Guy Verhofstadt.

„Rusia a transmis mai multor ambasade europene o listă cu persoanele care nu mai au dreptul să intre pe teritoriul rus”, a declarat șeful diplomației olandeze într-o conferință de presă. El a adăugat că guvernul de la Moscova ar fi luat această decizie ca represalii în urma sancțiunilor adoptate de UE împotriva Rusiei.

Sursa: agerpres.ro

Ministerul Afacerilor Externe a precizat sâmbătă că va solicita explicații părții ruse cu privire la cetățenii români aflați pe lista cu responsabili din state ale UE care ar fi fost declarați indezirabili în Rusia. "Ambasada României la Moscova a informat Centrala MAE, în cursul serii de vineri, cu privire la existența acestei liste, primite de la Delegația UE la Moscova, căreia i-a fost înaintată de către MAE rus. MAE român va solicita explicații părții ruse cu privire la listarea cetățenilor români", a afirmat MAE, ca răspuns la o solicitare a AGERPRES. AFP a informat vineri seară că, după ce trei…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: