Home » Social » Bani pentru socializarea nevăzătorilor
Mihăiță Olaru

Bani pentru socializarea nevăzătorilor

de Mihaela NICULESCU

Filiala Județeană Vaslui a Asociației Nevăzătorilor din România a obținut în cadrul programului „Sportul pentru toți”, derulat de Primăria Vaslui, finanțare în valoare de 8.200 lei, pentru proiectul „Dezvoltarea sportivă, socializarea și integrarea socială a nevăzătorilor”.

Cu banii obținuți, vor fi achiziționate cinci jocuri de șah și cinci jocuri de table pentru nevăzători, dar vor fi organizate și două concursuri.

„Vom organiza concursul de șah, faza pe filială, în luna iunie, care se va desfășura la cele două puncte de lucru  (din Vaslui si Bârlad), unde vor participa 16 șahiști nevăzători. Ocupanții primelor patru locuri vor fi premiați, iar ocupantul locului 1 va reprezenta filiala la finala pe țară a concursului de șah pentru nevăzători, care se va desfășura în luna septembrie la Târgu Mureș sau Căciulata. De asemenea, vom organiza, în luna septembrie, un concurs de table, faza pe filială, care se va desfășura la cele doua puncte de lucru  (din Vaslui si Bârlad), unde vor participa 20 nevăzători. Ocupanții primelor patru locuri vor fi premiați, iar ocupantul locului 1 va reprezenta filiala la finala pe țară a concursului de table pentru nevăzători, care se va desfășura în trimestrul IV, la Bacău.”, ne-a declarat Mihăiță Olaru, președintele filialei județene a Asociației Nevăzătorilor Vaslui.

Scopul Filialei Județene Vaslui  a Asociației Nevăzătorilor din România, prin organizarea si desfășurarea a două concursuri sportive la nivel de filială și participarea câstigătorilor la fazele superioare (finale), este de a dezvolta si perfecționa latura sportiva, și de a facilita comunicarea între nevăzători, constituindu-se în același timp și într-un mod de instruire și o mai bună integrare socială.

Nevăzătorii interesați să participe la cele doua concursuri se pot adresa filialei, la nr. de telefon 0235.413.941.

de Mihaela NICULESCU Filiala Județeană Vaslui a Asociației Nevăzătorilor din România a obținut în cadrul programului „Sportul pentru toți”, derulat de Primăria Vaslui, finanțare în valoare de 8.200 lei, pentru proiectul „Dezvoltarea sportivă, socializarea și integrarea socială a nevăzătorilor”. Cu banii obținuți, vor fi achiziționate cinci jocuri de șah și cinci jocuri de table pentru nevăzători, dar vor fi organizate și două concursuri. „Vom organiza concursul de șah, faza pe filială, în luna iunie, care se va desfășura la cele două puncte de lucru  (din Vaslui si Bârlad), unde vor participa 16 șahiști nevăzători. Ocupanții primelor patru locuri vor fi premiați,…

Review Overview

User Rating: 3.45 ( 1 votes)

About Mihai Vasile