Home » Technology » Intel face cea mai mare achizitie din istoria sa. Va plati 16,7 miliarde dolari pentru Altera, producator de procesoare pentru centre de date

Intel face cea mai mare achizitie din istoria sa. Va plati 16,7 miliarde dolari pentru Altera, producator de procesoare pentru centre de date

de Dan Dobrovolschi

Intel a ajuns la o intelegere cu producatorul de procesoare programabile Altera si va cumpara compania cu 16,7 miliarde dolari, cea mai mare tranzactie din istoria Intel. Altera are peste 3.000 de angajati si vanzari de 1,9 miliarde dolari/an, Ericsson si Huawei fiind cei mai importanti clienti. Altera a refuzat in aprilie o oferta a Intel.

Cea mai mare achizitie a Intel s-a petrecut in 2011 cand compania a platit 7,7 miliarde dolari pentru preluarea McAfee. Acum, compania a batut recordul, prin preluarea Altera, specializata in productia de chip-uri programabile folosite mai ales in centrele de date.

Altera a fost fondata in 1984, are sediul in San Jose (California), numarul de angajati este de peste 3.000, iar in 2014 vanzarile au fost de 1,9 miliarde dolari, procesoarele sale fiind folosite in echipamente telecom si wireless.
Tranzactia permite Intel sa intre in segmentul centrelor de date si deci sa-si diversifice ariile de activitate. Procesoarele programabile pot fi adaptate dupa achizitie in functie de domeniul in care vor fi folosite si de tipul de activitate, in acest mod consumul de energie fiind mai scazut.
Altera refuzase in aprilie o oferta de la Intel, fapt ce a suparat o parte dintre actionarii Altera care au considerat ca oferta e de nerefuzat. Discutiile au fost reluate in mai si s-a ajuns un deznodamant pozitiv.
Procedeele de achizitie ar trebui sa se incheie in sase-noua luni.
Cele doua companii colaborau, Intel livrand procesoare top-end pentru Altera, compania care, la randul ei, foloseste tehnologie Intel in designul unor procesoare, conform unei intelegeri semnate in 2013.

Sursa: hotnews.ro

de Dan Dobrovolschi Intel a ajuns la o intelegere cu producatorul de procesoare programabile Altera si va cumpara compania cu 16,7 miliarde dolari, cea mai mare tranzactie din istoria Intel. Altera are peste 3.000 de angajati si vanzari de 1,9 miliarde dolari/an, Ericsson si Huawei fiind cei mai importanti clienti. Altera a refuzat in aprilie o oferta a Intel. Cea mai mare achizitie a Intel s-a petrecut in 2011 cand compania a platit 7,7 miliarde dolari pentru preluarea McAfee. Acum, compania a batut recordul, prin preluarea Altera, specializata in productia de chip-uri programabile folosite mai ales in centrele de date.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Dan Dobrovolschi

%d blogeri au apreciat: