Home » Social » Prima nota de 10 în societate – Tinerele absolvente de liceu încep sa puna preț pe eleganță

Prima nota de 10 în societate – Tinerele absolvente de liceu încep sa puna preț pe eleganță

de Mihaela NICULESCU

Nu se stie cât de bine s-au pregătit elevele de clasa a XII-a pentru bacalaureatul care bate la ușă, dar la banchet s-au prezentat excelent.

Față de anii trecuți, când toaletele și machiajul erau undeva în zona kitsch-ului, la balul absolvenților, din week-end-ul trecut, fetele au dat dovadă de bun gust, punând preț pe naturalețea specifică vârstei. Aproape toate adolescentele de clasa a XII-a au apelat la saloanele de înfrumusețare, pentru a se prezenta cât mai bine în fața profesorilor și a colegilor. Saloanele au lucrat vineri până seara târziu, încercând să onoreze avalanșa de solicitări, unele venite pe ultima sută de metri.
„Am rămas plăcut impresionată de modul în care au abordat elevele de clasa a XII-a coafura și machiajul. Au optat pentru coafuri simple, împletituri, bucle lejere sau cocuri naturale. Machiajul ales a mers în special pe culori naturale, smoky eyes, machiaj cu umbre. Față de anul trecut, când genele false tip bandă sau fir cu fir erau preferate pentru balul de absolvire, anul acesta, solicitările au fost mult mai reduse în acest sens, accentul punându-se pe conturarea ochilor”, ne-a declarat proprietara unui salon de înfrumusețare din Bârlad.
Manichiura preferată a fost french sau cea în care s-a folosit ojă în culori cât mai naturale, nude, roz sau pur și simplu lac incolor.
Multe adolescente au venit la salon cu mamele și împreună s-au sfătuit cu coafezele și make-up artistele, astfel încât rezultatul final să fie cât mai estetic cu putință. Unele au venit și cu pozele rochiilor, pentru ca angajatele saloanelor să-și facă o părere despre vestimentație. Rochiile simple necesită o coafură ceva mai elaborată, iar cele mai sofisticate, dimpotrivă, o coafură simplă.
Cele mai multe dintre adolescente au strălucit la balul absolvenților, naturalețea și bunul gust câștigând mult teren în fața vulgarității și ostentației, care, pe ici pe acolo, au mai fost prezente.

de Mihaela NICULESCU Nu se stie cât de bine s-au pregătit elevele de clasa a XII-a pentru bacalaureatul care bate la ușă, dar la banchet s-au prezentat excelent. Față de anii trecuți, când toaletele și machiajul erau undeva în zona kitsch-ului, la balul absolvenților, din week-end-ul trecut, fetele au dat dovadă de bun gust, punând preț pe naturalețea specifică vârstei. Aproape toate adolescentele de clasa a XII-a au apelat la saloanele de înfrumusețare, pentru a se prezenta cât mai bine în fața profesorilor și a colegilor. Saloanele au lucrat vineri până seara târziu, încercând să onoreze avalanșa de solicitări, unele…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: