Home » National » Care sunt domeniile zguduite de Fisc

Care sunt domeniile zguduite de Fisc

Anul 2015 este un an dificil pentru firmele românești. Fiscul nostru a ascuțit lupta împotriva evaziunii fiscale și sunt vizate nu unități, ci întregi sectoare de activitate.

De altfel, lupta cu evaziunea fiscală este un act lăudabil, într-un stat afectat în mare măsură de economia subterană. Ceea ce face ca verificările declanșate de ANAF prin intermediul Direcției Generale de Antifraudă Fiscală (DGAF) să terorizeze de-a dreptul mediul de afaceri este legislația interpretabilă și exagerat de birocratică. Altfel spus, în actualele condiții legislative, este extrem de dificil pentru o firmă care are activitate să aibă absolut toate actele în ordine și să nu existe deloc diferențe între banii încasați și cei trecuți pe casa de marcat.

Primul domeniu care a intrat în vizorul inspectorilor de la Antifraudă a fost HoReCa. În luna martie, sute de restaurante și baruri au fost controlate la sânge de către ANAF, multe dintre acestea fiind închise din cauza neregulilor constatate, unele disproporționat de mici față de pedeapsa de a le suspenda activitatea pentru o lună sau pentru două luni de zile.

Verificările din sectorul de alimentație publică și baruri au culminat cu controalele organizate de 1 Mai pe litoral, care au fost un adevărat spectacol pentru întreaga țară.

În paralel, în ultimele luni Fiscul a derulat controale și la farmacii, reconsiderând veniturile farmaciștilor ca fiind dependente, pentru care se datorează contribuții sociale.

Dar, întrebarea este cine mai urmează? Potrivit unor informații citate de cursdeguvernare.ro, următorii care au intrat în vizor sunt presa locală și asigurătorii, în prezent derulându-se un control major la unul dintre jucătorii importanți de pe această piață.

Sursa: money.ro

Anul 2015 este un an dificil pentru firmele românești. Fiscul nostru a ascuțit lupta împotriva evaziunii fiscale și sunt vizate nu unități, ci întregi sectoare de activitate. De altfel, lupta cu evaziunea fiscală este un act lăudabil, într-un stat afectat în mare măsură de economia subterană. Ceea ce face ca verificările declanșate de ANAF prin intermediul Direcției Generale de Antifraudă Fiscală (DGAF) să terorizeze de-a dreptul mediul de afaceri este legislația interpretabilă și exagerat de birocratică. Altfel spus, în actualele condiții legislative, este extrem de dificil pentru o firmă care are activitate să aibă absolut toate actele în ordine și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: