Home » Social » Verde ca bradul la 102 ani

Verde ca bradul la 102 ani

Ieri a fost mare sărbătoare în familia Batog din cartierul Podeni. Neculai Batog a împlinit 102 ani, iar Primăria Bârlad, Prefectura și Centrul militar județean i-au fost alături prin reprezentanții săi, Marin Bunea, Eduard Popică și Costin Teofil.

“Așa cum a promis anul trecut când a fost sărbătorit, s-a ținut de cuvânt și astăzi ne-a lansat o nouă provocare. Neculai Batog vrea ca atunci când va împlini 106 ani să mergem împreună la pește”, ne-a declarat Eduard Popică, șeful de cabinet al prefectului.

Nea Nicolae a primit diplome dar și o medalie din partea Consiliului Județean pentru meritele sale de veteran de război. De asemenea, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la sfârșitul celui de-al II-lea război mondial, Neculai Batog a fost avansat de ministrul Apărării la gradul de sublocotenent în retragere.

“Mă bucur că cei care conduc Ministerul Apărării Naționale m-au făcut ofițer. Eu le mulțumesc pentru asta și le doresc multă sănătate”, a declarat Neculai Batog. De meserie finanțist, nea Neculai a luptat în război, a lucrat în aviație ca trăgător. Nu i se pare că a făcut mare lucru în război, ci și-a făcut doar datoria. “Am ajuns la această vârstă cu ajutorul credinței în Dumnezeu și în ceea ce e bun. Nu am luat nicio pastilă, nu am băut, nu am fumat. Am făcut și fac mișcare în fiecare zi”, a mai spus sărbătoritul.

Deși își aniversează ziua de naștere de când se știe pe 2 iunie, nu s-a născut la această dată. Pe vremuri certificatele erau emise la botez. Având în vedere că poartă numele de Nicolae, crede că s-a născut în decembrie. “Nu contează că m-am născut cu câteva luni înainte. Este frumos să-ți sărbătorești ziua de naștere vara. E cald, e frumos, florile din curți sunt înflorite, poți mânca înghețată. Ce poate fi mai frumos?”, a mai mărturisit Neculai Batog. Acesta este deosebit de coerent și plin de glume și are o stare psihică nemaipomenită. Îi dorim sănătate și la anul să-i fim din nou alături. (Mihaela NICULESCU)

Ieri a fost mare sărbătoare în familia Batog din cartierul Podeni. Neculai Batog a împlinit 102 ani, iar Primăria Bârlad, Prefectura și Centrul militar județean i-au fost alături prin reprezentanții săi, Marin Bunea, Eduard Popică și Costin Teofil. “Așa cum a promis anul trecut când a fost sărbătorit, s-a ținut de cuvânt și astăzi ne-a lansat o nouă provocare. Neculai Batog vrea ca atunci când va împlini 106 ani să mergem împreună la pește”, ne-a declarat Eduard Popică, șeful de cabinet al prefectului. Nea Nicolae a primit diplome dar și o medalie din partea Consiliului Județean pentru meritele sale de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: