Home / Social / Verde ca bradul la 102 ani

Verde ca bradul la 102 ani

Ieri a fost mare sărbătoare în familia Batog din cartierul Podeni. Neculai Batog a împlinit 102 ani, iar Primăria Bârlad, Prefectura și Centrul militar județean i-au fost alături prin reprezentanții săi, Marin Bunea, Eduard Popică și Costin Teofil.

“Așa cum a promis anul trecut când a fost sărbătorit, s-a ținut de cuvânt și astăzi ne-a lansat o nouă provocare. Neculai Batog vrea ca atunci când va împlini 106 ani să mergem împreună la pește”, ne-a declarat Eduard Popică, șeful de cabinet al prefectului.

Nea Nicolae a primit diplome dar și o medalie din partea Consiliului Județean pentru meritele sale de veteran de război. De asemenea, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la sfârșitul celui de-al II-lea război mondial, Neculai Batog a fost avansat de ministrul Apărării la gradul de sublocotenent în retragere.

“Mă bucur că cei care conduc Ministerul Apărării Naționale m-au făcut ofițer. Eu le mulțumesc pentru asta și le doresc multă sănătate”, a declarat Neculai Batog. De meserie finanțist, nea Neculai a luptat în război, a lucrat în aviație ca trăgător. Nu i se pare că a făcut mare lucru în război, ci și-a făcut doar datoria. “Am ajuns la această vârstă cu ajutorul credinței în Dumnezeu și în ceea ce e bun. Nu am luat nicio pastilă, nu am băut, nu am fumat. Am făcut și fac mișcare în fiecare zi”, a mai spus sărbătoritul.

Deși își aniversează ziua de naștere de când se știe pe 2 iunie, nu s-a născut la această dată. Pe vremuri certificatele erau emise la botez. Având în vedere că poartă numele de Nicolae, crede că s-a născut în decembrie. “Nu contează că m-am născut cu câteva luni înainte. Este frumos să-ți sărbătorești ziua de naștere vara. E cald, e frumos, florile din curți sunt înflorite, poți mânca înghețată. Ce poate fi mai frumos?”, a mai mărturisit Neculai Batog. Acesta este deosebit de coerent și plin de glume și are o stare psihică nemaipomenită. Îi dorim sănătate și la anul să-i fim din nou alături. (Mihaela NICULESCU)

Ieri a fost mare sărbătoare în familia Batog din cartierul Podeni. Neculai Batog a împlinit 102 ani, iar Primăria Bârlad, Prefectura și Centrul militar județean i-au fost alături prin reprezentanții săi, Marin Bunea, Eduard Popică și Costin Teofil. “Așa cum a promis anul trecut când a fost sărbătorit, s-a ținut de cuvânt și astăzi ne-a lansat o nouă provocare. Neculai Batog vrea ca atunci când va împlini 106 ani să mergem împreună la pește”, ne-a declarat Eduard Popică, șeful de cabinet al prefectului. Nea Nicolae a primit diplome dar și o medalie din partea Consiliului Județean pentru meritele sale de…

Review Overview

About Tehno Redactor

x

Check Also

Un bărbat a murit în apropiere de Mănăstirea Bujoreni după ce a fost înțepat de viespi

Un bărbat de 41 de ...

Două persoane care erau date dispărute au fost găsite de polițiștii vasluieni

Doi bărbați în vârstă de ...

Tânără de 15 ani din Zăpodeni dispărută de la domiciliu

Pe 7 octombrie, Valentina – ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: