Home » Invatamant » Peste 1.200 de locuri pentru cei care vor să învețe o meserie

Peste 1.200 de locuri pentru cei care vor să învețe o meserie

de Roxana NĂSTASĂ

În anul școlar ce vine, în județul Vaslui vor funcționa mai multe clase de învățământ profesional. Inspectoratul Școlar Județean a aprobat a fi înființate în anul școalar 2015-2016, 46 de clase de învățământ profesional, fiind astfel disponibile 1.288 de locuri, cu mult peste anul trecut când au fost propuse 1.036 și ocupate 903.

Cele mai multe clase vor fi la Liceul Tehnologic “Petru Rareș“ din Bârlad, unde s-a propus înființarea a opt clase în meserii precum bucătar, comerciant vânzător sau tinichigiu vopsitor auto. Multe clase vor fi și la Grupul Școlar Industrial “Ion Mincu” Vaslui și Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” Bârlad, unde se intenționează formarea a câte șase clase, având disponibile câte 168 de locuri pentru elevi care vor să învețe meseia de zidar, brutar, zugrav sau mecanic.
La Huși, Liceul Agricol “Dimitrie Cantemir” are în vedere formarea a cinci clase pentru învățământul profesional pentru cei care vor să învețe meseria de agricultor culturi de câmp, horticultor sau operator în industria vinului și a băuturilor spirtoase, iar Liceul Tehnologic “Ioan Corivan” are aprobate patru clase.
Liceul “Ștefan Procopiu” Vaslui are în vedere formarea a cinci clase profesionale, iar Colegiul “Marcel Guguianu” Zorleni are trei pentru cei ce vor să fie mecanici auto, horticultori sau comercianți vânzători.
Liceul Tehnologic “Nicolae Iorga” Negrești are în plan doar două clase, tot atâtea ca și liceele din comunele Codăești și Puiești, în meserii ca mecanic auto, mecanic agricol sau confecționer produse textile.
Cei mai puțini elevi în învățământul profesional vor fi la liceele din Murgeni, Vladia și Fălciu unde va fi câte o singură clasă pentru absolvenți de clasa a VIII-a care vor să învețe meseria de horticultor sau confecționer produse textile.

de Roxana NĂSTASĂ În anul școlar ce vine, în județul Vaslui vor funcționa mai multe clase de învățământ profesional. Inspectoratul Școlar Județean a aprobat a fi înființate în anul școalar 2015-2016, 46 de clase de învățământ profesional, fiind astfel disponibile 1.288 de locuri, cu mult peste anul trecut când au fost propuse 1.036 și ocupate 903. Cele mai multe clase vor fi la Liceul Tehnologic “Petru Rareș“ din Bârlad, unde s-a propus înființarea a opt clase în meserii precum bucătar, comerciant vânzător sau tinichigiu vopsitor auto. Multe clase vor fi și la Grupul Școlar Industrial “Ion Mincu” Vaslui și Colegiul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: