Home » National » Un număr din ce în ce mai mare de hackeri oferă susținere rețelei teroriste Stat Islamic

Un număr din ce în ce mai mare de hackeri oferă susținere rețelei teroriste Stat Islamic

Un număr din ce în ce mai mare de hackeri oferă ajutor rețelei teroriste Stat Islamic în propagarea mesajelor, atacând site-uri ale unor organizații media, anunță compania de securitate FireEye, potrivit BBC News online.

„Susținătorii ajută organizația teroristă Stat Islamic prin atacuri oportuniste și prin operațiuni cibernetice mai sofisticate”, precizează compania FireEye.

Postul francez TV5 Monde a fost vizat de atacuri cibernetice anul acesta, dar simpatizanții grupului Stat Islamic au vizat și alte organizații media.

„Sunt numeroși oameni care merg în Siria pentru a lupta de partea grupului Stat Islamic, dar alții aleg o luptă mai comodă, de acasă. Oricine are o conexiune la Internet și abilități tehnice poate contribui”, explică David Merkel, specialist al companiei FireEye.

Potrivit expertului, un număr din ce în ce mai mare de hackeri oferă susținere grupului Stat Islamic, prin atacuri cibernetice și acțiuni de propagandă.

„Atribuirea acestor acțiuni grupului Stat Islamic este dificilă, dar este clar că sunt comise în numele acestei organizații teroriste”, subliniază FireEye.

Sursa: mediafax.ro

Un număr din ce în ce mai mare de hackeri oferă ajutor rețelei teroriste Stat Islamic în propagarea mesajelor, atacând site-uri ale unor organizații media, anunță compania de securitate FireEye, potrivit BBC News online. "Susținătorii ajută organizația teroristă Stat Islamic prin atacuri oportuniste și prin operațiuni cibernetice mai sofisticate", precizează compania FireEye. Postul francez TV5 Monde a fost vizat de atacuri cibernetice anul acesta, dar simpatizanții grupului Stat Islamic au vizat și alte organizații media. "Sunt numeroși oameni care merg în Siria pentru a lupta de partea grupului Stat Islamic, dar alții aleg o luptă mai comodă, de acasă. Oricine…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: