Home » Social » Activități tematice și lansare de lampioane de Ziua împotriva violenței asupra copilului în România

Activități tematice și lansare de lampioane de Ziua împotriva violenței asupra copilului în România

de Roxana NĂSTASĂ

Pe 5 iunie, de Ziua împotriva violenței asupra copilului în România, la Vaslui vor avea loc o serie de activități tematice. Vor fi împărțite pliante, copii din învățământul primar se vor îmbrăca în îngerași simbolizând inocența copilăriei, iar seara, la ora 21, vor fi lansate în Centrul Civic 200 de lampioane.

Data de 5 iunie, Ziua împotriva violenței asupra copilului în România, este marcată anual la Vaslui de către Consiliul Județean prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui. Campania acestui sezon, „Educă-ți copilul cu dragoste!”, înglobează o serie de activități tematice, menite să sensibilizeze și să sporească gradul de conștientizare în rândul populației cu privire la formele de violență asupra copilului, scopul principal fiind promovarea disciplinării pozitive.
Sub egida parteneriatelor cu instituții publice și private de la nivel local – Primăria Municipiului Vaslui prin Direcția Publică de Asistență Socială, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Centrul de Incluziune Socială și Politici Antidiscriminatorii Vaslui și Fabrica de Publicitate „Specialistul” Vaslui – va fi organizată o manifestare publică care va aduna 20 de elevi din ciclul de învățământ primar participanți efectiv, 20 de voluntari și oficialități locale. Cei 20 de elevi vor purta costumație de înger, în scopul de a evidenția inocența copiilor, indiferent de vârstă, proveniență sau apartenență, rasă sau gen. De asemenea, în anumite locuri publice din municipiul Vaslui (stații de autobuz, aviziere), vor fi atașate afișele campaniei, ce conțin informații utile pentru părinți referitor la educarea copiilor.
Vineri, 5 iunie, începând cu orele 20.00, în Centrul Civic al municipiului Vaslui (zona statuia domnitorului Ștefan cel Mare), toți factorii implicați în organizare, copiii și voluntarii vor distribui persoanelor prezente broșurile editate în urma concursului de reprezentări grafice a modului în care abuzul este perceput de copii și flyere pe tema disciplinării pozitive, adresate părinților. De la orele 21.00, se vor lansa 200 de lampioane simbolizând cele 200 de semnalări de abuz și neglijare asupra copilului de la începutul anului și până în prezent care au fost deja soluționate.

de Roxana NĂSTASĂ Pe 5 iunie, de Ziua împotriva violenței asupra copilului în România, la Vaslui vor avea loc o serie de activități tematice. Vor fi împărțite pliante, copii din învățământul primar se vor îmbrăca în îngerași simbolizând inocența copilăriei, iar seara, la ora 21, vor fi lansate în Centrul Civic 200 de lampioane. Data de 5 iunie, Ziua împotriva violenței asupra copilului în România, este marcată anual la Vaslui de către Consiliul Județean prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui. Campania acestui sezon, „Educă-ți copilul cu dragoste!”, înglobează o serie de activități tematice, menite să sensibilizeze…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: