Home » Social » Cele mai ecologiste școli

Cele mai ecologiste școli

de Mihaela NICULESCU

Vineri, 5 iunie, chiar de Ziua Mondială a Mediului Înconjurător, a avut loc premierea celor mai ecologiste școli din Bârlad, participante la un concurs inițiat de SC CUP și Primărie, organizat în cadrul competiției naționale „Orașul reciclării”.

Timp de două săptămâni, elevii și profesorii școlilor bârlădene au avut timp să se mobilizeze pentru a colecta cât mai multe deșeuri reciclabile. Cele mai implicate școli au fost răsplătite pentru efortul depus. Locul III a revenit Școlii „Victor Ion Popa”, care a reușit să strângă 6 mc de deșeuri, locul II a revenit Școlii „Iacov Antonovici”, cu 10 mc, iar câștigătoarea locului I a fost Școala „Iorgu Radu”, cu 11 mc de deșeuri reciclabile.
„Colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor reprezintă o prioritate pentru lumea de astăzi. Resursele planetei sunt limitate, dar trebuie ca de ele să beneficieze și generațiile viitoare, de aceea noi trebuie să schimbăm mentalitatea în rândul populației privind protejarea mediului înconjurător. Societatea CUP SA, împreună cu Primăria și voluntarii Bibliotecii, încearcă să convingă cât mai mulți bârlădeni în legătură cu necesitatea depozitării selective a deșeurilor. Elevii școlilor din Bârlad s-au dovedit a fi cei mai receptivi, de aceea SC CUP i-a și premiat.”, a declarat Oana Malache, reprezentanta SC CUP SA Bârlad.
Premiul I a constat într-un aparat de îndosariat, premiul II, într-o tablă magnetică, și locul al III-lea, într-o imprimantă pentru calculator. Organizatorii concursului speră că astfel de activități de colectare să devină o obișnuință în școlile bârlădene, iar cele care vor strânge cantități consistente vor fi dotate cu eurocontainere speciale.
În ultimele luni, au fost organizate mai multe activități de informare a populației, chiar la punctele gospodărești din oraș. Reprezentanții CUP și ai Primăriei au fost ajutați și de voluntari ai Bibliotecii „Stroe S. Belloescu”, elevi ai mai multor licee din oraș. Luna aceasta, bârlădenii vor putea participa la o nouă campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice, ultima din acest an.

de Mihaela NICULESCU Vineri, 5 iunie, chiar de Ziua Mondială a Mediului Înconjurător, a avut loc premierea celor mai ecologiste școli din Bârlad, participante la un concurs inițiat de SC CUP și Primărie, organizat în cadrul competiției naționale „Orașul reciclării”. Timp de două săptămâni, elevii și profesorii școlilor bârlădene au avut timp să se mobilizeze pentru a colecta cât mai multe deșeuri reciclabile. Cele mai implicate școli au fost răsplătite pentru efortul depus. Locul III a revenit Școlii „Victor Ion Popa”, care a reușit să strângă 6 mc de deșeuri, locul II a revenit Școlii „Iacov Antonovici”, cu 10 mc,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: