Home » Justitie » Clanul Sportivilor lovește din nou!

Clanul Sportivilor lovește din nou!

de Marian MOCANU

Un scandal monstru iscat la barul Nobili, din centrul municipiului Vaslui, s-a lăsat cu victime. Mai multe persoane reclamă că au fost bătute de bodyguarzii barului în urma unei altercații provocate de indivizi ce fac parte din așa numitul „Clan al sportivilor”. Victimele nu au depus deocamdată nicio plângere la poliție. Din câte se pare, bătăușii sunt aceiași care, în două rânduri, din diverse motive, au stârnit scandaluri și au bătut cu sălbăticie alte persoane, la alte două baruri din Vaslui.

Ionuț Furnică și aghiotantul său, Nicu Campionu’, liderii „Clanului sportivilor” din Vaslui, sunt în centrul unui nou scandal, după ce au agresat un tânăr în vârstă de 29 de ani, într-un bar din centrul municipiului Vaslui. Totul s-a întâmplat duminică dimineață, în fața barului Nobili, tânărul respectiv fiind bătut până la inconștiență de mai mulți indivizi, se pare la ordinele lui Furnică.

Un alt tânăr, care a ieșit din local la auzul scandalului, a fost luat pe sus de bodyguarzi, în încăierarea iscată primind mai multe lovituri cu pumnul, chipurile pentru că „s-a băgat unde nu-i fierbe oala”.

Cei doi tineri agresați s-au deplasat ulterior cu un taxi la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul spitalului Județean de Urgență Vaslui unde, după ce au primit primele îngrijiri, au refuzat internarea.

„Deocamdată, nu a fost primită nici o sesizare cu privire la acest incident, nici imediat după agresiune, și nici ulterior. În cazul în care persoanele agresate vor face plângere în acest sens, va fi deschis un dosar penal”, a declarat  Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție a Județului Vaslui.

Clanul Sportivilor recidivează

Nu este pentru prima dată când, la ordinele liderilor așa-zisei Grupări a Sportivilor, din care fac parte tineri care au frecventat sau frecventează cursurile de lupte ale CS Viitorul Vaslui sunt bătuți, chiar fără motiv,  tineri vasluieni. Scenariul este cam de fiecare dată același:  dacă șefii „Clanului sportivilor”, Ionuț Furnică sau Nicu Campionu’ sunt deranjați fie de o remarcă, fie de o privire a vreunui tânăr care are nenorocul să se găsească în același local cu ei, sunt chemete „forțe” care au grijă să pedepsească „obrăznicia”!

De cele mai multe ori, agresorii așteaptă ca victimele să iasă din local, după care atacă, folosindu-se chiar și de obiecte contondente. De fiecare dată, părtași sunt chiar bodzguarzii localurilor respective, care, chiar dacă nu intervin în mod direct, țin chiar și prin forță, curioșii la distanță.

La mijlocul lunii ianuarie, mai mulți indivizi din Clanul Sportivilor au călcat în picioare doi tineri a căror vină era faptul că au făcut niște dedicații lăutarilor din clubul London Pub, din municipiul Vaslui, supărând astfel pe unii interlopi.

La ieșirea din club, Vasile Rotaru, în vârstă de 30 de ani și Gheorghe Cristian, de 38 de ani, erau așteptați de „trupele de intervenție”, chemate se pare chiar de bodyguardul clubului, Andrei Alistar la comanda lui Furnică.

Vasile Rotaru a reușit să scape doar cu câteva lovituri, în schimb, Gheorghe Cristian a fost snopit în bătaie. Acesta, ajuns la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, a fost diagnosticat cu traumatism cranio-facial și fractură de sinus maxilar, fiind în pericol să-și piardă ochiul din cauza loviturilor. Bătăușii nu s-au mărginit doar în a aplica „corecția” cerută de „boșii” Ionuț și Nicu Furnică, șmecherii deranjați de victime, dar au furat și telefonul mobil și portofelul victimei.

Se spune că Matei Mistreanu și Cătălin Rotaru, alături de alți tineri, foști sau actuali elevi ai clubului sportiv Viitorul Vaslui, acționau la comandă, contra unor sume modice, de până la 200 euro, la îndemnul șefilor lor, printre care se numără frații Furnică.

Agresorii au fost cercetați în stare de libertate, pentru infracțiunile de loviri și alte violențe, unii dintre ei și pentru tâlhărie. Ancheta nu a fost încă finalizată, nici după trei luni de la incident niciunul dintre agresori nefiind trimis în judecată.

O parte dintre agresorii de la London Pub au mai snopit în bătaie un tânăr, Iulian Buhlea, în luna noiembrie a anului trecut, nici această anchetă nefiind finalizată. Și în acest caz, victimei, după ce i s-a administrat o bătaie soră cu moartea, i s-a furat portofelul și telefonul mobil, pentru a nu putea suna la numărul de urgență 112. Și atunci, motivul bătăii a fost unul inventat, chipurile victima nu ar fi dat destulă atenție „șmekerilor” din local. De fiecare dată, bodyguarzii s-au „implicat” activ, în loc de a încerca să potolească scandalul, ei fiind aceia care au chemat chemat bătăușii, la cererea fraților Furnică, atât în noaptea de 11 ianuarie, cât și la bătaia din noiembrie. Nici până acum cele două dosare nu au fost soluționate, nici unul dintre agresori nefiind trimis în judecată.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: