Home » World » David Cameron le cere miniștrilor să îi susțină strategia privind UE sau să părăsească Guvernul

David Cameron le cere miniștrilor să îi susțină strategia privind UE sau să părăsească Guvernul

Premierul britanic, David Cameron, vrea să înăbușe primele semne ale unei rebeliuni în cadrul partidului său conservator în legătură cu UE, avertizându-și miniștrii că trebuie să susțină strategia sa privind Uniunea Europeană sau să plece din Guvern, relatează Reuters, în pagina electronică.

Vorbind cu ocazia reuniunii din Germania a liderilor G7, Cameron, care a promis să renegocieze legăturile Marii Britanii cu UE, înainte de un referendum pe tema apartenenței țării la blocul comunitar, a semnalat că nu va tolera o disidență.

„Dacă vreți să faceți parte din Guvern, trebuie să aveți în vedere că suntem implicați într-un exercițiu de renegociere pentru a avea un referendum, iar aceasta va conduce la un rezultat de succes”, le-a explicat el reporterilor, atunci când aceștia au întrebat dacă le va permite miniștrilor să voteze la referendum potrivit propriei conștiințe”.

Cameron a vorbit după ce un grup de peste 50 de parlamentari conservatori au declarat că sunt pregătiți să susțină o campanie de ieșire din UE a Marii Britanii, cunoscută ca „Brexit”, cu excepția unor schimbări radicale în cadrul blocului comunitar. Acesta a fost primul semn de revoltă a euroscepticilor de la realegerea lui Cameron luna trecută.

Un membru al aceluiași grup a sugerat că nouă dintre miniștrii lui Cameron ar putea vota în favoarea plecării din UE, ceea ce nu s-a putut confirma independent.

Cameron, care a promis un referendum privind apartenența la UE până la sfârșitul lui 2017, a declarat că este încrezător că poate obține o înțelegere care să îi permită să le recomande britanicilor să rămână în cadrul blocului comunitar, la care au aderat în 1973.

Sursa: mediafax.ro

Premierul britanic, David Cameron, vrea să înăbușe primele semne ale unei rebeliuni în cadrul partidului său conservator în legătură cu UE, avertizându-și miniștrii că trebuie să susțină strategia sa privind Uniunea Europeană sau să plece din Guvern, relatează Reuters, în pagina electronică. Vorbind cu ocazia reuniunii din Germania a liderilor G7, Cameron, care a promis să renegocieze legăturile Marii Britanii cu UE, înainte de un referendum pe tema apartenenței țării la blocul comunitar, a semnalat că nu va tolera o disidență. "Dacă vreți să faceți parte din Guvern, trebuie să aveți în vedere că suntem implicați într-un exercițiu de renegociere…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: