Home » Justitie » Firmele piscicole și pescarii, la control

Firmele piscicole și pescarii, la control

de Marian MOCANU

În plină perioadă de prohibiție a pescuitului, echipe de control formate din polițiști, polițiști de frontieră și comisari de mediu au luat la puricat nu doar societățile comerciale ce au ca obiect de activitate comercializarea produselor piscicole, dar și braconierii care folosesc unelte de pescuit interzise de lege. Cu această ocazie, au fost constatate patru cazuri de braconaj și au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.145 lei. 

Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui a coordonat desfășurarea unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul piscicol. Controalele au fost efectuate din echipe formate din polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cei de la secțiile de poliție rurală, alături de polițiști din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui și Comisariatului de Mediu Vaslui.

S-a urmărit verificarea legalității uneltelor de pescuit deținute sau folosite în activitatea de pescuit pe râul Prut sau afluenții acestuia, verificarea legalității funcționării societăților comerciale care au ca obiect de activitate comercializarea produselor piscicole Un alt obiectiv urmărit de aceste controale a fost verificarea provenienței peștelui și a produselor piscicole. În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au efectuat controale la opt agenți economici de profil de pe raza județului Vaslui și au verificat 25 autovehicule. Au fost constatate patru infracțiuni pentru braconaj și au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.145 lei. Șapte dintre sacțiunile contravenționale au fost aplicate pentru activități comerciale ilicite.

În urma controlului efectuat la sediul unei societăți comerciale din municipiul Bârlad, polițiștii au descoperit o cantitate de aproximativ 25 kilograme de pește expusă la vânzare fără ca reprezentanții unității să aibă documente de proveniență. Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional și întreaga cantitate de pește a fost ridicată în vederea confiscării.

În alte cinci cazuri, amenzile au fost date pentru încălcări a normelor legale privind circulația pe drumurile publice.

Totodată, au mai fost ridicate în vederea confiscării și alte bunuri, în valoare totală de 670 lei.

În cursul acțiunii, au fost descoperiți și braconieri care foloseau unelte interzise de lege. Astfel, polițiștii au identificat pe malul Râului Prut, lângă localitatea Rîșești, comuna Drânceni, doi bărbați din sat Valea Grecului, comuna Duda Epureni, în vârstă de 52, respectiv 45 ani. Aceștia pescuiau în mod ilegal, cu unelte neautorizate, respectiv cu două vintire, unelte interzise prin lege. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale, bărbații fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale prin orice metode și mijloace în perioada de prohibiție și deținere de către persoane neautorizate a vintirelor.

de Marian MOCANU În plină perioadă de prohibiție a pescuitului, echipe de control formate din polițiști, polițiști de frontieră și comisari de mediu au luat la puricat nu doar societățile comerciale ce au ca obiect de activitate comercializarea produselor piscicole, dar și braconierii care folosesc unelte de pescuit interzise de lege. Cu această ocazie, au fost constatate patru cazuri de braconaj și au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.145 lei.  Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui a coordonat desfășurarea unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul piscicol. Controalele…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: