Home » Social » Jucăriile donate la Târgul de 1 iunie au ajuns la copii din Fâstâci, Pădureni și Vulturești

Jucăriile donate la Târgul de 1 iunie au ajuns la copii din Fâstâci, Pădureni și Vulturești

de Roxana NĂSTASĂ

De Ziua Copilului, orice micuț și-ar dori să primească o jucărie. Nu toți se pot bucura însă de acest lucru datorită posibilităților financiare reduse ale părinților. Unii trăiesc în sărăcie, iar la ei abia dacă au ceva pe masă sau o hăinuță de îmbrăcat.

Pe aceștia îi ocolesc și Moș Crăciun și Iepurașul, iar ziua de 1 iunie e o simplă zi. Pentru ei însă există alți oameni. Oameni mărinimoși, oameni cărora le place să împartă sau să ofere. Asemenea oameni, de 1 iunie, la Târgul de Jucării din Parcul Copou, organizat de Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale (CJPCCT) au donat jucării la standul special „Donație copiilor din satele vasluiene”.

Copii care mai de care mai micuți s-au desprins de ursuleții și mașinuțele pe care le aveau și le-au oferit celor pentru care înseamnă mai mult. În final, s-au adunat 25 de saci de jucării, iar la alegerea reprezentanților mass-media, care au propus câte o comună având cunoștință care-s locurile unde sunt asemenea micuți cu nevoi, vineri s-a pornit la drum.

După o zi de umblătură, scopul a fost atins. Jucăriile au ajuns la copiii din Fâstâci, comuna Cozmești, Pădureni, comuna Oșești și la copii din Vulturești. Urși, păpuși, mașinuțe, tractorașe, joculețe de tot felul, toate au adus un zâmbet și o sciplire în ochii copilașilor și un sentiment de mulțumire organizatorilor târgului, care s-a dovedit un real succes.

„Evenimentul nu ar fi fost complet dacă jucăriile nu ar fi ajuns la destinație. Sclipirea din ochii micuților din satele vasluiene ne oferă posibilitatea să mulțumim celor care au dovedit generozitate, empatie și ne motivează pe noi să pregătim a doua ediție a târgului de jucării”, ne-a declarat Lucian Onciu, directorul CJPCCT Vaslui.

de Roxana NĂSTASĂ De Ziua Copilului, orice micuț și-ar dori să primească o jucărie. Nu toți se pot bucura însă de acest lucru datorită posibilităților financiare reduse ale părinților. Unii trăiesc în sărăcie, iar la ei abia dacă au ceva pe masă sau o hăinuță de îmbrăcat. Pe aceștia îi ocolesc și Moș Crăciun și Iepurașul, iar ziua de 1 iunie e o simplă zi. Pentru ei însă există alți oameni. Oameni mărinimoși, oameni cărora le place să împartă sau să ofere. Asemenea oameni, de 1 iunie, la Târgul de Jucării din Parcul Copou, organizat de Centrul Județean pentru Promovarea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: