Home » Administratie » Locuitorii din Podeni și Munteni, mai aproape de civilizație – Licitația pentru proiectare: adjudecat!

Locuitorii din Podeni și Munteni, mai aproape de civilizație – Licitația pentru proiectare: adjudecat!

de Simona MIHĂILĂ

O firmă bucureșteană a câștigat dreptul de a proiecta lucrările uneia dintre cele mai așteptate investiții din Bârladul ultimilor ani: introducerea rețelei de canalizare în Munteni și Podeni.

Astăzi, Primăria Bârlad va semna contractul pentru realizarea proiectului tehnic la lucrările de canalizare menajeră în cartierele Munteni și Podeni, cu firma care a câștigat dreptul de a întocmi acest proiect. Este vorba de SC Luca Way SRL București.
„Licitația a avut loc în cursul lunii trecute și au participat șapte firme. Luca Way București s-a angajat să finalizeze lucrările de proiectare în termen de patru luni, după care va fi organizată licitația pentru executarea lucrărilor de canalizare”, a declarat pentru Est News, George Șolcă, șeful Biroului Dezvoltare Locală și Integrare Europeană din cadrul Primăriei Bârlad.
Chiar dacă firma bucureșteană s-a angajat să termine proiectul în patru luni, este foarte posibil ca acest lucru să se întâmple mult mai repede, în așa fel încât începerea efectivă a lucrărilor să aibă loc în toamnă.
„Se poate lucra pe orice vreme. Condiția este ca pamantul să nu fie înghețat”, a adăugat George Șolcă.
Vor beneficia de canalizare menajeră 72 de străzi: 38 din cartierul Munteni și alte 34 din Podeni.
Banii necesari, 17,7 milioane de lei, au fost obținuți în urma unui împrumut la CEC, ce urmează a fi acordat într-o perioadă de trei ani: 2015 – 8 milioane de lei; 2016 – 6 milioane de lei și 2017 – 3,7 milioane de lei. Creditul va fi rambursat pe parcursul a 10 ani.

Acestea sunt străzile care vor avea canalizare menajeră

În Podeni, străzile care vor beneficia de această investiție sunt: Alexandru Beldiman, A. I. Cuza, Băltărețul, Burebista, Costache Robu, Dimitrie Cantemir (strada și fundătura), Dochia, Dumbrava Roșie, Dunării, Mărășești, Moților, Muncii, Oituz, Sănătății, Traian, Tuchiloaia, Vrancei, Al. Vlahuță, Anastase Panu, Buridava, C.A. Rosetti, Culturii, Dimitriu Bârlad, Elena Doamna (strada și cele două fundături), Principatele Unite (strada și fundătura), Înfrățirii, Milcov, Pasteur, Theodor Rosetti și Vulturilor.
În cartierul Munteni, lista este ceva mai lungă: Avram Iancu, Ardeal, 1877, Bogdan Vodă, Bistriței, Cloșca, Costache Conache, Cpt. Grigore Ignat, Decebal, Virtuții, Iordache Gane, Victor Ion Popa, Lunii, Soarelui, Vasile Alecsandri, Vornicul Sturdza, Tinereții, Vasile Goldiș, Turda, Simion Bărnuțiu, Revoluției, Petru Rareș, Fundătura Decebal, Fundătura Ardeal, G.G. Ursu, Horia, Grigore Ghica, Gheorghe Șincai, Învățăturii, Luceafărului, Olteniei, Vasile Pârvan, Puișor, Ioan Popescu, Păcii, Liniștii, Miron Costin, Petru Maior.

de Simona MIHĂILĂ O firmă bucureșteană a câștigat dreptul de a proiecta lucrările uneia dintre cele mai așteptate investiții din Bârladul ultimilor ani: introducerea rețelei de canalizare în Munteni și Podeni. Astăzi, Primăria Bârlad va semna contractul pentru realizarea proiectului tehnic la lucrările de canalizare menajeră în cartierele Munteni și Podeni, cu firma care a câștigat dreptul de a întocmi acest proiect. Este vorba de SC Luca Way SRL București. "Licitația a avut loc în cursul lunii trecute și au participat șapte firme. Luca Way București s-a angajat să finalizeze lucrările de proiectare în termen de patru luni, după care…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: