Home » Monden » Sa nu faci niciodata asta! Aplicatia care iti fura contul de facebook! Nu o sa-ti mai recuperezi identitatea!

Sa nu faci niciodata asta! Aplicatia care iti fura contul de facebook! Nu o sa-ti mai recuperezi identitatea!

Cea mai folosita retea de socializare din Romania, dar si din lume, nu a oferit niciodata posibilitatea de a vedea care dintre prietenii virtuali ti-a dat „unfriend”, ori la cine au ajuns postarile tale. Exact aceasta „hiba” au speculat-o hackerii!

Curiozitatea unora ditre utilizatorii care voiau sa stie cat de populari sunt pe Facebook i-a lasat pur si simplu fara cont, pentru ca datele de conectare, adica userul si parola, au fost furate de hackeri, care au pus stapanire pe cont, folosindu-l dupa bunul lor plac pentru a posta mesaje in numele persoanei in cauza, iar in unele cazuri s-au angrenat in actiuni nu tocmai legale.In aceste conditii, o aplicatie care ar oferi date despre cine ti-a accesat profilul, la cine au ajuns postarile tale sau, cine ti-a devenit „dusman” dupa ce a apasat pe butonul de „unfriend” s-au bucurat de un real succes in randul persoanelor care folosesc reteaua de socializare.

Aceasta este insa, poate cea mai mare teapa de cand Mark Zuckenberg a lansat popularul serviciu de legaturi sociale prin intermediul internetului, relateaza thehacker news, care citeaza un popular producator de software antimalware. Potrivit sursei citate, aplicatia, „unfriend alert”, care iti cere introducerea userului cu care te loghezi si parola folosita pe facebook, cu scopul declarat de a-ti spune cine nu te mai place, transmite aceste date unui site, „yougotunfriended.com”, care apartine hackerilor. Datele tale de logare si implicit accesul la contul tau pe facebook sunt de acum la dispozitia persoanelor rau intentionate!

Schimbati-va parola !

 Exista insa si o scapare pentru cei care citesc avertismentul lansat de specialistii in securitate, intrucat chiar daca sunt transmise imediat, nu sunt sanse foarte mari ca datele furate sa fie folosite in secunda doi de catre hackeri. Astfel, daca cumva ai folosit aceasta aplicatie si ai introdus datele contului tau, este imperios necesar sa-ti schimbi imediat parola.Acest lucru se face din setarile de securitate ale facebook, respectiv „Settings —> Password —> Edit.” Binenteles, aplicatia malitioasa necesita dezinstalare imediata, asta daca nu este detectata de antivirus si blocata.
Sursa: cancan.ro
Cea mai folosita retea de socializare din Romania, dar si din lume, nu a oferit niciodata posibilitatea de a vedea care dintre prietenii virtuali ti-a dat "unfriend", ori la cine au ajuns postarile tale. Exact aceasta "hiba" au speculat-o hackerii! Curiozitatea unora ditre utilizatorii care voiau sa stie cat de populari sunt pe Facebook i-a lasat pur si simplu fara cont, pentru ca datele de conectare, adica userul si parola, au fost furate de hackeri, care au pus stapanire pe cont, folosindu-l dupa bunul lor plac pentru a posta mesaje in numele persoanei in cauza, iar in unele cazuri s-au…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: