Home » Justitie » Șoferii bețivi, opriți în trafic

Șoferii bețivi, opriți în trafic

de Marian MOCANU

Poliția Română a desfășurat, la începutul lunii, o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse ca urmare a conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice. În doar o săptămână, polițiștii au descoperit nu mai puțin de 39 șoferi care urcaseră la volan după ce consumaseră băuturi alcoolice. În zece cazuri, cei testați aveau concentrații mari ale alcoolului în sânge, drept urmare, pe lângă reținerea permisului auto, s-au ales și cu dosar penal.

Dat fiind recrudescența cazurilor în care conducătorii auto sunt surprinși conducând vehicule sub influiența băuturilor alcoolice, în prima săptămână a lunii iunie, polițiștii au efectuat o acțiune de control în acest sens. S-a urmărit depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale referitoare la regimul circulației rutiere, în special a celor care conduc sub influența băuturilor alcoolice. Pe parcursul celor 7 zile, polițiștii au oprit pentru control 761 de autovehicule.

La controalele în trafic făcute de polițiștiii vasluieni au fost constatate un număr de 14 infracțiuni, din care zece de conducere a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului. Au fost și cazuri în care șoferii verificați conduceau vehicule fără a avea acest drept. Este vorba de două persoane care conduceau vehicule deși aveau permisul suspendat, dar și doi șoferii care nici măcar nu aveau permis. În toate aceste cazuri cei vinovați s-au ales cu dosare penale. Au fost reținute și 29 permise de conducere ale conducătorilor auto care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. Împotriva acestora au fost luate măsuri de sancționare contravențională cu amendă (cuprinsă între 9 și 20 de puncte amendă). În fiecare caz s-a dispus reținerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Cei mai mulți dintre conducătorii auto cercetați penal, respectiv zece, sunt tineri cu vârste cuprinse între 18 și 39 ani. Rezultatele testărilor cu aparatul alcooltest au avut valori cuprinse între 0,42 mg/l și 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

de Marian MOCANU Poliția Română a desfășurat, la începutul lunii, o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse ca urmare a conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice. În doar o săptămână, polițiștii au descoperit nu mai puțin de 39 șoferi care urcaseră la volan după ce consumaseră băuturi alcoolice. În zece cazuri, cei testați aveau concentrații mari ale alcoolului în sânge, drept urmare, pe lângă reținerea permisului auto, s-au ales și cu dosar penal. Dat fiind recrudescența cazurilor în care conducătorii auto sunt surprinși conducând vehicule sub influiența băuturilor alcoolice, în prima săptămână…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor