Home » Social » Sute de vasluieni puși pe drumuri ca să-și demonstreze vechimea

Sute de vasluieni puși pe drumuri ca să-și demonstreze vechimea

de Roxana NĂSTASĂ

Sute de vasluieni care au lucrat la Mecanica, Hitrom, Moldosin sau alte asemenea unități întâmpină probleme la pensionare. După ce la începutul acestui an a intrat în vigoare actul normativ care reglementeazã reducerea vârstei de pensionare pentru persoanele care au lucrat în grupa I de muncă, cei în cauză nu-și pot demonstra vechimea pentru a putea beneficia de dreptul ce li se cuvine. Acest lucru se întâmplă din cauza proastei gestionări a arhivelor de către fostele societăți angajatoare din județ sau chiar a lipsei arhivelor în cazul unor instituții. Oamenii care au lucrat în anumite grupe profesionale spun că sunt puși pe drumuri, întârziați și umiliți, iar după zeci de ani de muncă sunt în imposibilitatea de a-și demonstra vechimea.

„Trebuie găsită o soluție pentru că cei care au lucrat și care au probleme la pensionare din cauză că societățile la care au lucrat nu mai au arhivele complete. Sunt sute de persoane care ar beneficia de înscriere la pensie, dar cărora noi le dăm decizie de respingere din cauză că nu-și pot dovedi vechimea și apartenența la o anumită grupă de muncă. Ne confruntăm zilnic cu astfel de cazuri. Este total incorect ca niște oameni care au muncit să nu beneficieze acum de un drept al lor, din cauza neglijenței și a nepăsării celor de la societățile la care au lucrat”, a declarat Isabel Bogdan, directorul Casei Județene de Pensii Vaslui.
Acesta a cerut sprijin pentru rezolvarea situației la Instituția Prefectului și a primit asigurări că vor fi făcute demersurile necesare pentru rezolvare.
„Aceasta este o problemă reală. Chiar dacă au fost făcute cereri și memorii către instituțiile abilitate de la București, vom sprijini cum putem aceste demersuri, astfel încât să ajutăm persoanele respective”, a declarat prefectul județului Vaslui, Andrei Puică.

de Roxana NĂSTASĂ Sute de vasluieni care au lucrat la Mecanica, Hitrom, Moldosin sau alte asemenea unități întâmpină probleme la pensionare. După ce la începutul acestui an a intrat în vigoare actul normativ care reglementeazã reducerea vârstei de pensionare pentru persoanele care au lucrat în grupa I de muncă, cei în cauză nu-și pot demonstra vechimea pentru a putea beneficia de dreptul ce li se cuvine. Acest lucru se întâmplă din cauza proastei gestionări a arhivelor de către fostele societăți angajatoare din județ sau chiar a lipsei arhivelor în cazul unor instituții. Oamenii care au lucrat în anumite grupe profesionale…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: