Home » Justitie » Hoții de la fabrica de ulei „Mândra” Bârlad – trimiși în judecată

Hoții de la fabrica de ulei „Mândra” Bârlad – trimiși în judecată

de Marian MOCANU

Hoți care, deși angajați ai fabricii de ulei „Mândra” din Bârlad, au furat ulei și șrot în valoare de sute de milioane de lei, au fost trimiși în judecată. Pe lângă infracțiunea de furt calificat, cei șapte angajați și paznici ai fabricii sunt acuzați și de constituire de grup infracțional organizat, lucru care le poate aduce ani grei de pușcărie.

În luna februarie a acestui an, polițiștii bârlădeni au prin în fragrant un grup de hoți care, la adăpostul întunericului, furaseră aproape două tone de ulei rafinat. Nu mică a fost mirarea polițiștilor când au descoperit că printre hoți sunt chiar paznicii și angajații fabricii.

La mai bine de patru luni de la descoperirea furtului, procurorii au finalizat dosarul, dispunând trimiterea în judecată a nu mai puțin de 11 persoane, acuzate de furt calificat și constituire de grup infracțional organizat.

Ieri, magistrații Tribunalului Vaslui au aprobat trimiterea în judecată a celor 11 hoți, menținând totodată măsura preventivă a controlului judiciar. În timpul cercetărilor a reieșit faptul evenimentul din februarie nu a fost unul izolat, „gașca de la Mândra” având la activ nu mai puțin de șapte astfel de „lovituri” în perioada decembrie 2014 – februarie 2015. Valoarea furtului se ridică, la o primă aproximare, la peste 350 miloane lei vechi. Modul de operare era simplu, mai mulți salariați ai fabricii așteptau până erau în tura de noapte, când pregăteau, în saci de rafie și plastic, „marfa”, ulei rafiat și șrot de floarea soarelui. Pentru a nu fi surprinși de camerele de supraveghere, unul dintre muncitori le acoperea cu haine. Ulterior, în complicitate cu paznicii societății, Constantin Tudose, Mihai Dăniluc și Tudorel Rîmboi, care permiteau în curtea fabricii accesul neautorizat a unei autoutilitare marfa era scoasă din unitate cu complicitatea șoferului Constantin Marian Rusu.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei șapte angajați, Culiță Iosip, Ionel Daniel Simiciuc, Adrian Cornel Olaru, Romică Talpiș, Cătălin Nicușor Moraru, Cătălin Păduraru și Ioan Mihai și complicii lor riscă ani grei de închisoare.


de Marian MOCANU Hoți care, deși angajați ai fabricii de ulei „Mândra” din Bârlad, au furat ulei și șrot în valoare de sute de milioane de lei, au fost trimiși în judecată. Pe lângă infracțiunea de furt calificat, cei șapte angajați și paznici ai fabricii sunt acuzați și de constituire de grup infracțional organizat, lucru care le poate aduce ani grei de pușcărie. În luna februarie a acestui an, polițiștii bârlădeni au prin în fragrant un grup de hoți care, la adăpostul întunericului, furaseră aproape două tone de ulei rafinat. Nu mică a fost mirarea polițiștilor când au descoperit că…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: