Home » Administratie » Înștiințare lipită pe parbriz și amendă prin poștă – Bârlădenii care refuză să plătească taxe de parcare vor primi amenda acasă

Înștiințare lipită pe parbriz și amendă prin poștă – Bârlădenii care refuză să plătească taxe de parcare vor primi amenda acasă

de Simona MIHĂILĂ

Este vorba de cei care își vor lăsa autoturismele în parcarea cu plată de lângă Primăria Bârlad, singura din oraș dotata cu aparate de autotaxare.

La Bârlad, șoferii care se vor sustrage de la plata taxei de parcare vor fi identificați cu ajutorul poliției și vor primi amendă prin poștă. Este vorba de cei care-și vor lăsa autoturismele în parcarea dintre Primăria Bârlad și fosta Policlinică Stomatologică.
Recent, în ședința Consiliului Local Bârlad, a fost stabilita și valoarea amenzii: 300 de lei.
„Deși aceasta este o parcare cu plată de multă vreme, erau foarte multe persoane care refuzau să achite taxa. Angajatul nostru nu se putea impune decât prin vorbă bună, neavând metode de constrângere. În cele mai multe cazuri se lovea de refuzul șoferilor care motivau că se întorc în 5 – 10 minute”, a declarat pentru Est News, Vasile Ciochină, șeful Direcției de administrare a piețelor, parcărilor și cimitirelor din cadrul Primăriei Bârlad.
Prin cele doua parcometre, conducătorii auto pot plăti o taxă în raport cu timpul cât staționează (un leu pe oră) sau pot opta pentru un abonament personalizat în valoare de 60 de lei pe lună. Pe toată perioada staționării, șoferii au obligația să expună la loc vizibil, în interiorul autoturismului (la bord) tichetul care certifică efectuarea plății și perioada de staționare. În cazul în care personalul Serviciului parcări nu va găsi tichetul afișat, îi va lăsa șoferului comunicarea amenzii într-un plic, lipit pe parbriz.
Există, însă și o veste bună: conducătorii auto pot scăpa, totuși, de plata acestei amenzi. Condiția este să achite contravaloarea unui tichet pentru 8 ore de parcare. Tichetul de confirmare va fi introdus de șofer în plicul în care a găsit comunicarea amenzii, iar acesta va fi depus într-o cutie special amenajată lângă parcometre.

de Simona MIHĂILĂ Este vorba de cei care își vor lăsa autoturismele în parcarea cu plată de lângă Primăria Bârlad, singura din oraș dotata cu aparate de autotaxare. La Bârlad, șoferii care se vor sustrage de la plata taxei de parcare vor fi identificați cu ajutorul poliției și vor primi amendă prin poștă. Este vorba de cei care-și vor lăsa autoturismele în parcarea dintre Primăria Bârlad și fosta Policlinică Stomatologică. Recent, în ședința Consiliului Local Bârlad, a fost stabilita și valoarea amenzii: 300 de lei. "Deși aceasta este o parcare cu plată de multă vreme, erau foarte multe persoane care…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: