Home » Justitie » Moldovenii nu se învață minte!
Vama Albita

Moldovenii nu se învață minte!

de Marian MOCANU

În continuare, la Punctul de Trecere a Frontierei Albița, polițiștii de frontieră descoperă aproape zilnic cazuri de cetățeni moldoveni care doresc să intre sau să iasă din România cu diverse vehicule care nu au toate actele în regulă. Uneori, unii indivizi încearcă vigilența vameșilor prezentând documente falsificate.

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au întocmit dosar penal unui bărbat care conducea un ansamblu de vehicule înmatriculat în Franța, care nu avea drept de circulație pe drumurile publice din România. În data de 8 iunie, în jurul orei 18.30, un moldovean în vârstă de 46 ani s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, pentru a ieși din țară. Acesta conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion marca Renault și o remorcă, înmatriculate în Franța. La controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au constatat că asigurările auto tip carte verde eliberate pentru autocamion și remorcă sunt expirate, la fel și inspecția tehnică a remorcii.

Certificat de înmatriculare fals depistat la controlul de frontieră

Aproape simultan cu cazul anterior, un alt moldovean s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, pe sensul de intrare în țară. Acesta conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion marca Mercedes și o semiremorcă, ambele înmatriculate în România. Polițiștii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la masa vehiculului înscrisă în certificatul de înmatriculare al semiremorcii. În urma verificărilor suplimentare s-a stabilit faptul că semiremorca are masa proprie de 7400 kg și nu 8400 kg cum este înscris în certificatul de înmatriculare. Pentru a se justifica, șoferul a declarat că el are doar calitatea de șofer al societății în cauză și că nu știa de modificările din certificatul de înmatriculare. Polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infrațiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale.

de Marian MOCANU În continuare, la Punctul de Trecere a Frontierei Albița, polițiștii de frontieră descoperă aproape zilnic cazuri de cetățeni moldoveni care doresc să intre sau să iasă din România cu diverse vehicule care nu au toate actele în regulă. Uneori, unii indivizi încearcă vigilența vameșilor prezentând documente falsificate. Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au întocmit dosar penal unui bărbat care conducea un ansamblu de vehicule înmatriculat în Franța, care nu avea drept de circulație pe drumurile publice din România. În data de 8 iunie, în jurul orei 18.30, un moldovean în vârstă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: