Home » Justitie » Patronul discotecii din Ivănești, cercetat penal în urma unui control de la ITM

Patronul discotecii din Ivănești, cercetat penal în urma unui control de la ITM

de Roxana NĂSTASĂ

Patronul unei discoteci din Ivănești s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins că folosea un minor la munca de noapte. Pentru că acest lucru este interzis de lege, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui au sesizat Parchetul pentru a lua măsuri.

„În urma unui control la Ivănești, la o discotecă, a fost identificat un minor care desfășura muncă de noapte încălcându-se prevedrile legale privind regimul de muncă al minorilor. Minorul era DJ și avea contract de muncă, însă pentru că a încălcat prevederile articolului 265, alineatul 1, din Codul Muncii a fost sesizat Parchetul”, ne-a declarat Gheorghe Chirvase, directorul ITM.
Angajatorul riscă pentru fapta sa, închisoarea de la trei luni la doi ani sau amendă.

de Roxana NĂSTASĂ Patronul unei discoteci din Ivănești s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins că folosea un minor la munca de noapte. Pentru că acest lucru este interzis de lege, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui au sesizat Parchetul pentru a lua măsuri. „În urma unui control la Ivănești, la o discotecă, a fost identificat un minor care desfășura muncă de noapte încălcându-se prevedrile legale privind regimul de muncă al minorilor. Minorul era DJ și avea contract de muncă, însă pentru că a încălcat prevederile articolului 265, alineatul 1, din Codul Muncii a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: