Home » Invatamant » Prima probă la bac a decurs în liniște la Bârlad!

Prima probă la bac a decurs în liniște la Bârlad!

de Răzvan CĂLIN

La Bârlad, prima probă a examenului de bacalaureat – cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – a decurs fără incidente. S-au înscris 950 de candidați, repartizați în cele patru licee din localitate: Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” (222), Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” (460), Liceul Pedagogic ”Ioan Popescu” (141) și Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” (127).

La niciunul din cele patru centre de examen nu s-au înregistrat evenimente deosebite, examenul decurgând în condiții optime. De altfel, nici candidații nu sau arătat prea stresați de această probă, mai ales că anul acesta oralul la limba română nu mai contează în nota finală a ezxamenului, întrucât se iau în calcul doar notele obținute la cele trei probe scrise. În același timp, mulți dintre candidații cu care reporterii EstNews au stat de vorbă ne-au mărturisit că subiectele care le-au picat nu au fost atât de grele.

”Sunt mulțumită pentru că mie cel puțin mi-a picat un subiect ușor pe are îl știam destul de bine. Dar și ceilalți colegi ai mei care dat deja și ei proba asta au avut cam același noroc. Din ce am auzit de la generațiile anterioare, în anii trecuți parcă au fost subiecte mai dificile față de ce a fost acum. Cel puțin asta e părerea mea”, ne-a mărturisit una dintre candidatele la examenul de bac din acest an.

La centrul de examen de la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” există un caz deosebit, o femeie în vârstă de 28 de ani, care deși a absolvit liceul în București i s-a aprobat să susțină examenul la Bârlad. Este vorba practic despre o restanță – la proba de geografie, iar Ministerul Educației și Cercetării i-a aprobat femeii să o susțină aici deoarece de mai mulți ani s-a căsătorit și s-a stabilit cu domiciliul în Bârlad.

de Răzvan CĂLIN La Bârlad, prima probă a examenului de bacalaureat - cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română - a decurs fără incidente. S-au înscris 950 de candidați, repartizați în cele patru licee din localitate: Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” (222), Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” (460), Liceul Pedagogic ”Ioan Popescu” (141) și Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” (127). La niciunul din cele patru centre de examen nu s-au înregistrat evenimente deosebite, examenul decurgând în condiții optime. De altfel, nici candidații nu sau arătat prea stresați de această probă, mai ales că anul acesta oralul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin