Home » Social » Culturile de păioase, afectate de secetă
Gigel Crudu, directorul Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Vaslui

Culturile de păioase, afectate de secetă

de Roxana NĂSTASĂ

Seceta persistentă de la nivelul județului Vaslui va afecta culturile de păioase, susțin specialiștii Direcției Județene pentru Agricultură Vaslui. Din cauza deficitului major de apă din sol, care atinge pe alocuri și 70 de litri pe metrul pătrat, cel mai mult vor avea de suferit culturile de grâu și orz.

„Temperaturile ridicate din ultima perioadă și lipsa precipitațiilor din lunile aprilie și mai au dus la o secetă excesivă și persistentă la nivelul județului Vaslui. Deficitul major de apă din sol va avea consecințe serioase asupra producțiilor din acest an agricol”, a declarat directorul Direcției Județene pentru Agricultură Vaslui, Gigel Crudu. Acesta a precizat, totodată, că în condițiile în care în următoarea perioadă nu se vor înregistra precipitații însemnate cantitativ, culturile înființate nu vor mai putea asigura producții economice.

de Roxana NĂSTASĂ Seceta persistentă de la nivelul județului Vaslui va afecta culturile de păioase, susțin specialiștii Direcției Județene pentru Agricultură Vaslui. Din cauza deficitului major de apă din sol, care atinge pe alocuri și 70 de litri pe metrul pătrat, cel mai mult vor avea de suferit culturile de grâu și orz. „Temperaturile ridicate din ultima perioadă și lipsa precipitațiilor din lunile aprilie și mai au dus la o secetă excesivă și persistentă la nivelul județului Vaslui. Deficitul major de apă din sol va avea consecințe serioase asupra producțiilor din acest an agricol”, a declarat directorul Direcției Județene pentru…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: