Home » World » Rusia și Italia vor construi împreună elicoptere de mare tonaj

Rusia și Italia vor construi împreună elicoptere de mare tonaj

Rusia și Italia pregătesc un contract privind fabricarea unor elicoptere de mare tonaj care vor fi folosite pentru efectuarea unor activități de exploatare a resurselor naturale în Arctica, a anunțat miercuri, la Milano, președintele rus, Vladimir Putin, citat de agenția Sputnik.

„Un contract privind fabricarea de elicoptere de mare tonaj destinate exploatării de resurse naturale aparținând Rusiei este în curs de pregătire cu grupul Rosneft”, a declarat Vladimir Putin în cursul unei conferințe de presă, la Milano.

Grupul italian Finmeccanica și giganții ruși Rostec și Rosneft au semnat un memorandum de înțelegere privind fabricarea a 160 de elicoptere de tip AW-189 în Rusia. Dotate cu o capacitate mare de transport, aceste aparate de zbor vor fi folosite la efectuarea unor activități de exploatare a resurselor naturale pe platoul rusesc din Arctica.

„Societăți italiene vor primi comenzi în valoare de trei miliarde de euro până în 2025”, a precizat șeful statului rus.

Potrivit lui, acest contract i-a atras atenția premierului italian, Matteo Renzi.

Pe de altă parte, liderul de la Kremlin a salutat parteneriatul economic dintre Rusia și Italia.

Exprimându-se în cursul ceremoniei de deschidere a Zilei Rusiei la Expoziția Universală din Milano, Putin a declarat că Rusia și Italia sunt doi parteneri care își respectă interesele reciproce.

„Italia figurează printre principalii noștri parteneri comerciali din Europa. Cooperând pe scena internațională, luăm în considerare și respectăm interesele noastre reciproce”, a declarat el.

La rândul său, Matteo Renzi a admis că există unele disensiuni cu Vladimir Putin, dar a precizat că UE și Rusia se confruntă, în același timp, cu provocări comune.

„Trăim într-un context internațional dificil, inclusiv din cauza problemelor în care nu există unitate, dar cu care ne confruntăm împreună”, a afirmat Renzi.

Vladimir Putin a efectuat miercuri o vizită în Italia, unde s-a întâlnit cu premierul Matteo Renzi, Papa Francisc, președintele italian Sergio Mattarella și cu omul de afaceri și liderul partidului Forza Italia, Silvio Berlusconi.

Sursa; mediafax.ro

Rusia și Italia pregătesc un contract privind fabricarea unor elicoptere de mare tonaj care vor fi folosite pentru efectuarea unor activități de exploatare a resurselor naturale în Arctica, a anunțat miercuri, la Milano, președintele rus, Vladimir Putin, citat de agenția Sputnik. "Un contract privind fabricarea de elicoptere de mare tonaj destinate exploatării de resurse naturale aparținând Rusiei este în curs de pregătire cu grupul Rosneft", a declarat Vladimir Putin în cursul unei conferințe de presă, la Milano. Grupul italian Finmeccanica și giganții ruși Rostec și Rosneft au semnat un memorandum de înțelegere privind fabricarea a 160 de elicoptere de tip…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: