Home » Social » Număr unic de urgență pentru surdo-muți

Număr unic de urgență pentru surdo-muți

de Marian MOCANU

Începând de ieri, persoanele cu probleme de auz sau vorbire au la îndemână un număr de telefon de urgențe pentru a trimite mesaje gratuite în caz de nevoie. Acest număr special de urgențe, 113, este disponibil doar persoanelor care sunt înregistrate la nivelul fiecărui județ la Serviciile de   Telecomunicații Speciale.

Începând din data de 11 iunie, persoanele cu dizabilități de auz sau vorbire pot folosi numărul unic 113 pentru SMS-uri de urgență. Mesajele vor fi recepționate centralizat în centrul 112 București, iar dispecerizarea acestora va fi realizată prin dispeceratele județene ale agențiilor specializate de intervenție. Accesul la acest serviciu de urgență se poate realiza apelând numărul 113 doar de către persoanele care au trecut printr-un proces de înregistrare organizat în fiecare județ de către Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Dacă la apelare numărul de telefon nu se regăsește în baza de date constituită urmare activității de înregistrare, SMS-ul este respins, se returnează un SMS de informare către apelant, acesta urmând a fi taxat de către operatorul de comunicații publice. Dacă numărul de telefon este validat, operatorul trimite un SMS de confirmare a urgenței către apelant, iar în cazul în care datele transmise de apelant sunt incomplete operatorul poate solicita prin SMS completarea acestor date.

Până acum, orice evenimente sau situații de urgență puteau fi anunțate în mod gratuit doar la numărul 112, care nu era disponibil și pentru messaje text. Persoanele cu dizabilități de auz sau vorbire aflate în nevoie trebuiau să apeleze la alte persoane pentru a anunța urgențele.

de Marian MOCANU Începând de ieri, persoanele cu probleme de auz sau vorbire au la îndemână un număr de telefon de urgențe pentru a trimite mesaje gratuite în caz de nevoie. Acest număr special de urgențe, 113, este disponibil doar persoanelor care sunt înregistrate la nivelul fiecărui județ la Serviciile de   Telecomunicații Speciale. Începând din data de 11 iunie, persoanele cu dizabilități de auz sau vorbire pot folosi numărul unic 113 pentru SMS-uri de urgență. Mesajele vor fi recepționate centralizat în centrul 112 București, iar dispecerizarea acestora va fi realizată prin dispeceratele județene ale agențiilor specializate de intervenție. Accesul la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: