Home » Invatamant » Prima femeie prefect a Vasluiului!

Prima femeie prefect a Vasluiului!

de Marian MOCANU

Andrada Trufia, elevă în clasa a X-a la Liceul „Emil Racoviță” din Vaslui, câștigătoare a concursului „Prefect pentru o zi”, și-a intrat ieri în atribuții. Eleva a avut ocazia nu doar să cunoască problemele instituției care reprezintă Guvernul în teritoriu, dar chiar să „prezideze” lucrările Colegiului Prefectural.

Ca în fiecare an, Instituția Prefectului Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, a organizat concursul destinat liceenilor cu simț civic „Prefect pentru o zi”. La acest concurs au participat nu mai puțin de 18 elevi de la diferite licee din județ. În final a fost declarată câștigătoare Andrada Trufia, elevă în clasa a X-a la Liceul „Emil Racoviță” din Vaslui, ea reușind să convingă juriul că este cu adevărat interesată de problemele cu care se confruntă administrația publică locală de la nivelul județului.

Ieri, 11 iunie, Andrada Trufia și-a intrat în atribuții, participând la toate activitățile desfășurate de prefectul județului Vaslui, având astfel ocazia să cunoască mecanismele după care funcționează instituția ce reprezintă guvernul în teritoriu. Mai mult decât atât, eleva a avut posibilitatea să asiste la lucrările Colegiului Prefectural, având ocazia nu doar să cunoască principalii factori de decizie de la nivelul instituțiilor din subordinea prefrecturii, dar chiar să participe la discuții.

„Consider că Instituția Prefectului este cea mai importantă din județ și pentru mine este o onoare că am câștigat acest concurs. Am astfel ocazia să cunosc o parte din problemele județului, modul în care funcționează instituția, dar și posibilitatea să vorbesc despre niște lucruri care ar trebui să fie mai mult în atenția autorităților. Consider că pentru bunul mers al lucrurilor în țara noastră și pentru dezvoltarea României, ar trebui să existe din partea acestor autorități o preocupare mai mare pentru susținerea tinerilor și pentru atragerea de investitori străini”, a declarat Andrada Trufia la investirea în funcția de prefect pentru o zi.

La rândul său, Andrei Puică, prefectul județului Vaslui, a fost impresionat de participarea masivă a liceenilor la un astfel de concurs, în opinia sa acest lucru denotând interesul tinerilor nu doar pentru viața publică, cât și pentru problemele cu care se confruntă societatea vasluiană.

„Activitatea din Instituția Prefectului este una complexă și nu poate fi cunoscută într-o singură zi. Consider că este important pentru Andrada să se afle în această postură și să afle ce se întâmplă de fapt în instituția noastră, cum funcționează treburile în administrație. Andrada a venit chiar cu unele întrebări și idei care denotă interesul tinerii genrații pentru viața publică, socială și economică a județului, lucru care este de lăudat”, a declarat prefectul Andrei Puică.

de Marian MOCANU Andrada Trufia, elevă în clasa a X-a la Liceul „Emil Racoviță” din Vaslui, câștigătoare a concursului „Prefect pentru o zi”, și-a intrat ieri în atribuții. Eleva a avut ocazia nu doar să cunoască problemele instituției care reprezintă Guvernul în teritoriu, dar chiar să „prezideze” lucrările Colegiului Prefectural. Ca în fiecare an, Instituția Prefectului Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, a organizat concursul destinat liceenilor cu simț civic „Prefect pentru o zi”. La acest concurs au participat nu mai puțin de 18 elevi de la diferite licee din județ. În final a fost declarată câștigătoare Andrada Trufia,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Viitorul, bara are!

%d blogeri au apreciat: