Home » Social » Protecția Consumatorului Vaslui n-are bani nici de benzină!

Protecția Consumatorului Vaslui n-are bani nici de benzină!

de Roxana NĂSTASĂ

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Vaslui n-are bani nici de combustibil pentru mașinile cu care ar trebui să se meargă la controale.

Comisarul-șef adjunct al instituției, Constantin Vasilache, a atras atenția, ieri, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, că instituția pe care o conduce nu mai dispune de combustibil pentru mașinile care trebuie să plece pe teren, iar de luni, de exemplu, nu știe ce să facă. Acesta a declarat că, nu de puține ori, comisarii au fost nevoiți să plece cu mașini ale Poliției în control.

„Problema este că nu se respectă legea. Domnul prim-ministru a dat o ordonanță special pentru creșterea cotei de benzină la ANPC și această ordonanță nu se aplică. De la 1 ianuarie, ar fi trebuit să crească această cotă de benzină la toate regionalele, numai la noi, în Moldova, nu a crescut. Nu mai spun că nici combustibil conform cotei de anul trecut nu primim. (…) Am fost și la București, am făcut sesizări, nici nu mi se răspunde măcar. Noroc că am o colaborare foarte bună cu Poliția că ne mai iau ei, cu mașinile lor, în control. Sunt chiar ușurat când știu că unii comisari merg cu Poliția, fiindcă știu că am scăpat de cheltuiala cu benzina pe ziua respectivă”, a declarat Constantin Vasilache.

Vasilache s-a arătat, totodată, nemulțumit de faptul că mașinile CJPC sunt oprite în trafic pentru depășirea vitezei și amendate, precizând că în ultimul an au fost primite patru astfel de sancțiuni.

„Avem patru amenzi de la Rutieră pentru viteză. Eu dacă am o urgență, trebuie să mă duc. Aș putea să solicit Serviciului Poliției Rutiere să-mi pună mașină la dispoziție, să meargă cu girofarul înainte, fiindcă legea îmi permite. (…) S-a întâmplat ca polițiștii din mediul rural să ne oprească pentru probleme de circulație la marginea satului și, între timp, cei care urmau să fie controlați au închis unitățile”, a mai spus Constantin Vasilache.

Prefectul județului Vaslui, Andrei Puică, i-a cerut comisarului-șef adjunct al CJPC să facă o adresă către Agenția Națională pentru Protecția Consumatorilor prin care să solicite un audit, pentru a se vedea exact care sunt cheltuielile instituției și care ar fi necesarul.

de Roxana NĂSTASĂ Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Vaslui n-are bani nici de combustibil pentru mașinile cu care ar trebui să se meargă la controale. Comisarul-șef adjunct al instituției, Constantin Vasilache, a atras atenția, ieri, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, că instituția pe care o conduce nu mai dispune de combustibil pentru mașinile care trebuie să plece pe teren, iar de luni, de exemplu, nu știe ce să facă. Acesta a declarat că, nu de puține ori, comisarii au fost nevoiți să plece cu mașini ale Poliției în control. „Problema este că nu se respectă legea. Domnul prim-ministru a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: