Home » Justitie » Și-a tranșat și eviscerat propriul copil!

Și-a tranșat și eviscerat propriul copil!

de Răzvan CĂLIN, Simona MIHĂILĂ

Înfiorător: vineri, căminul unui cuplu de tineri căsătoriți din Bârlad s-a transformat într-o veritabilă casă a ororilor după ce femeia în vârstă de 27 de ani și-a omorât cu sălbăticie propriul prunc pe care îl abia îl adusese pe lume în urmă cu doar 10 zile. Roxana Elena Smocot este numele mamei ucigașe care cu o sălbăticie ieșită din comun și-a călcat băiețelul în picioare, l-a izbit de pereți și de mobilă, după care l-a scos în curte și l-a tranșat și eviscerat. Anchetatorii pun totul pe seama unei depresii postnatale, mai ales că tânăra figura în evidențele Secției de psihiatrie din Bârlad ca suferind de afecțiuni psihice. Totul s-a petrecut sub ochii altor doi copii: un băiat în vârstă de patru ani, fratele micuțului omorât cu atâta bestialitate și verișorul acestuia, de numai șapte ani.

Crimă înfiorătoare comisă vineri la Bârlad: Roxana Elena Smocot, în vârstă de 27 de ani, și-a omorât cu sălbăticie propriul băiat pe care l-a adus pe lume în urmă cu numai 10 zile. Totul s-a petrecut la orele amiezei, iar bestialitatea cu care tânăra mamă și-a ucis copilul i-a îngrozit pe anchetatori, care au recunoscut că nu au mai văzut așa ceva în toată cariera lor. Scenele, desprinse parcă din filmele de groază, s-au petrecut chiar în casa soților Smocot, situată pe strada Opanez, nr. 33. Soțul, Adrian Smocot, era la muncă, acesta find angajat la SC Rulmenți SA Bârlad.

Din cele descoperite de anchetatori pînâ în prezent, grozăvia a început în jurul orei 12, când, din senin, tânăra mamă se pare că a făcut o criză pe fondul unei puternice depresii postnatale. Ceea ce a urmat este greu de descris în cuvinte. Și mai terifiant este că mare parte din aceste scene de o violență ieșită din comun s-au consumat sub ochii altor doi copii: un băiat în vârstă de numai 7 ani (verișorul victimei) și frățiorul pruncului ucis. Cei doi au putut vedea îngroziți cum mama își ia pruncul în brațe și cu o furie de nedescris a început să-l calce în pcioare și să-l izbească de podea, pereți și mobilierul din casă. Astfel de scene teribile s-au consumat preț de câteva minute bune, sub ochii inocenți a doi minori îngroziți. După care, Roxana Smocot a luat trupul micuțului, care era deja inert și l-a scos afară. Urmată de ceilalți doi minori, femeia a avut un scurt moment de luciditate și i-a fugărit în casă, să se uite la televizor.

”Le-a spus celor doi copii că să fugă în casă că e scârbos ceea ce urmează să facă ea. Apoi, folosindu-se de o bucată spartă de teracotă, cu partea ascuțită ca o lamă a acesteia, a început să-și tranșeze pur și simplu copilul. Iar totul a făcut cu o violență ieșită din comun. Sincer, nu am mai întâlnit un asemenea caz până acum”, ne-a declarat procurorul Alice Ruja, cea care coordonează anheta Parchetului de pe lângă Tribunalul Județean Vaslui.

Ceea ce a urmat în curte este într-adevăr terifiant. Cu ajutorul acelei lame improvizate din bucata de teracotă, tânăra a început să-și tranșeze efectiv pruncul. Mai întâi i-a tăiat efectiv trupul în două bucăți, secționândul aproape complet în zona abdominală. După care a început să-l eviscereze, scoțându-i aproape toate măruntaiele afară și aruncându-le pe jos, în curte. În scurt timp, din trupul micuțului nu au mai rămas decât bucăți însângerate. Capul pruncului era făcut zob din cauza loviturilor aplicate de propria sa mamă și anchetatorii bănuiesc că micuțul și-a dat sufletul încă de când era călcat în picioare în casă. Terifiant este că după acest măcel, femeia a început liniștită să adune bucățile din prunc și le-a dus în baia din casă, unde le-a pus în cada care era goală, fără apă. Grozăvia a ieșit la lumină în scurt timp întrucât chiar în timp ce femeia își tranșa cu furie nou-născutul, nepoțelul ei în vârstă de șapte ani a fost sunat pe telefonul mobil de mama sa, cumnată cu mamaa criminală. Plângând îngrozit acesta i-a spus mamei sale că mătușa sa îi calcă în picioare verișorul. Femeia a venit într-o fugă la fața locului, însă deja carnagiul se terminase, micuțul zâcând bucăți, adunat grămadă, în cada din casă. În scurt timp, au fost alertate atât poliția, cât și Stația de Ambulanță Bârlad, dar aceștia din urmă nu au mai putut face nimic.

Anchetatorii au descoperit că Roxana figurează încă din 2010 în evidențele Secției de psihiatrie Bârlad ca suferind de mai multe afecțiuni psihice. Ea a avut mai multe internări de-a lungul timpului din această cauză, însă nimeni nu bănuia că ar fi în stare de așa ceva. Chiar și când l-a născut pe primul băiat, acum în vârstă de patru ani, a făcut la fel o depresie postanatală, însă atunci nu s-a manifestat de această manieră. De altfel, anchetatorii au aflat că acum, la a doua sarcină, femeia era extrem de bucuroasă că va avea un al doilea copil.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=5vlrDYNjFao&w=420&h=315]

Răzvan Smuc, medicul ginecolog care i-a urmărit sarcina, a declarat pentru reporterii Est News că sarcina a decurs fără probleme și că tânăra și-a făcut toate analizele și investigațiile recomandate, tocmai pentru a da naștere unui copil sănătos. A născut pe 4 iunie, copilul având o greutate de 3,2 kilograme. A primit nota 8 la naștere. Roxana Elena a fost externată după două zile și era, spun vecinii și familia, extrem de bucuroasă. Chiar dacă a fost diagnosticată și acum cu depresie postnatală, nimănui nu i-a trecut prin cap că ar fi capabilă de niște acte atât de sălbatice și de violente. Atât soțul ei, cât și întreaga familie, sunt în stare de șoc și nu le vine să creadă cele întâmplate. În fața anchetatorilor, Roxana Smocot a povestit cu lux de amănunte mare parte din cele întâmplate, mai puțin momentele în acre și-a tranșat cu atâta sălbăticie pruncul. Ea fost reținută pentru 24 de ore și transferată în arestul IPJ Vaslui, urmând a fi prezentată Tribunalului Vaslui cu propunerea de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de omor calificat.

de Răzvan CĂLIN, Simona MIHĂILĂ Înfiorător: vineri, căminul unui cuplu de tineri căsătoriți din Bârlad s-a transformat într-o veritabilă casă a ororilor după ce femeia în vârstă de 27 de ani și-a omorât cu sălbăticie propriul prunc pe care îl abia îl adusese pe lume în urmă cu doar 10 zile. Roxana Elena Smocot este numele mamei ucigașe care cu o sălbăticie ieșită din comun și-a călcat băiețelul în picioare, l-a izbit de pereți și de mobilă, după care l-a scos în curte și l-a tranșat și eviscerat. Anchetatorii pun totul pe seama unei depresii postnatale, mai ales că tânăra…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: