Home » Business » Acesta este semnalul că piața imobiliară își revine

Acesta este semnalul că piața imobiliară își revine

Marja de negociere la vânzarea unui apartament în București, care reprezintă raportul dintre prețul afișat în piață și prețul la care se încheie tranzacția, a scăzut sub 3% pentru prima dată în ultimii doi ani, se arată într-un raport de piață realizat de Academia de Studii Economice (ASE).

Prețul pe metru pătrat al unui apartament bucureștean a consemnat o evoluție crescătoare în trimestrul patru al anului trecut și în primul trimestru al acestui an, scrie capital.ro. Indicele imobiliar realizat de departamentul de analiză și evaluare economico-financiară din cadrul ASE a înregistrat în primele trei luni din an cea mai importantă creștere din ultimele nouă trimestre de la 95,1% la 96,1%.

Trimestrul întâi din anul 2013, momentul din care a început să fie calculat indicele ASE, a fost luat ca valoare de referință egală cu 100% și în raport cu acesta s-a determină evoluția prețurilor în următoarele trimestre.

Valorile prețului de tranzacționare din trimestrul întâi al anului 2015 au crescut cu 1,55% față de același trimestru din anul 2014. Evoluția prețului pe metru pătrat arată creștere pe trimestrul întâi al acestui an, comparativ cu același trimestru din anul 2014, dar și o creștere consecutivă față de trimestrul patru din anul 2014

Cea mai importantă evoluție a avut-o zona de vest a Bucureștiului care a crescut de la 94,6% în T1 2014 la 99% în T1 2015, iar cea mai redusă dinamică o are zona de est care a crescut de la 93,5% în T1 2014 la 94,3% în T1 2015; zona de Sud rămâne cu cel mai mare ecart față de T1 2013, fiind de 94% în T1 2015, potrivit raportului ASE.

Analiza evidențiază și o creștere a gradului de lichiditate a pieței. Numărul de tranzacții înregistrate de platforma Flexmls, serviciu de listare multiplă care a furnizat informațiile pentru raportul ASE, în primul trimestru al acestui an a fost de 2.476 față de 1.658 în perioada similară a anului trecut și 1.122 doi ani mai devreme.

Din acest volum de tranzacții, raportul ASE a analizat 1.714 operațiuni care însumează un volum de 91,8 mil. euro.

Sursa: money.ro

Marja de negociere la vânzarea unui apartament în București, care reprezintă raportul dintre prețul afișat în piață și prețul la care se încheie tranzacția, a scăzut sub 3% pentru prima dată în ultimii doi ani, se arată într-un raport de piață realizat de Academia de Studii Economice (ASE). Prețul pe metru pătrat al unui apartament bucureștean a consemnat o evoluție crescătoare în trimestrul patru al anului trecut și în primul trimestru al acestui an, scrie capital.ro. Indicele imobiliar realizat de departamentul de analiză și evaluare economico-financiară din cadrul ASE a înregistrat în primele trei luni din an cea mai importantă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: